BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 'genel affa' açıklık getirdi

Genel af açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken Kılıçdaroğlu, sözlerine açıklık getirdi. Bakın ne demek istemiş?

Abone ol

'PKK'ya genel af' önerisiyle eleştirilerin hedefi olan Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine açıklık getirdi. 'İstediğim af Öcalan'sız' diyen Kılıçdaroğlu, zaten yasada böyle bir hükmün olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Kayseri mitingine giderken otobüste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ''Genel afla terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a af yolunun açılıp açılmayacağı'' yönündeki sorusu üzerine, ''Terör suçlarından müebbet hapse mahkum olanlar af yasaları çıksa bile ömür boyu hapiste kalırlar diye bir hüküm var'' dedi ve şöyle konuştu:

''Dolayısıyla bizim düşündüğümüz, 'toplumsal barış, toplumsal uzlaşma sağlandığı zaman bir genel af tartışılabilir, görüşülebilir' derken biz normalde barışın, huzurun egemen olduğu, çatışmanın olmadığı, PKK'nın koşulsuz silah bıraktığı, siyasal partilerin, toplumun, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının 'Artık yeter, bu ülkede devlet kin tutmaz, bir barış sağlandı, terör bitti, huzur içindeyiz, herkes ekmeğini alın teriyle kazandı, evine götürdü, artık bir genel affı düşünebiliriz' diye düşünürlerse biz de CHP olarak buna katkı vermeye hazırız diye açıklama yaptık. Dolayısıyla bunu Adalet ve Kalkınma Partisi hemen kaptı, acaba buradan 'Terör örgütüne af getirecek mi' ya da 'Abdullah Öcalan bu aftan yararlanacak mı' diye.''

BARIŞ VE HUZUR İSTİYORUZ

Türkiye'de barış ve huzur istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

''Huzur ve barışın adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Nitekim Sayın Başbakan Tokat'ta miting sırasında 'Türban olayını Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözeceğine inanıyor musunuz' dediği zaman oradaki kitle de 'evet' demiştir. Çünkü biliyorlar, biz sorunları çözeceğiz. Sorunları çözmek için yola çıktık zaten.