BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ı kızdıracak afiş yine asıldı

Erdoğan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle indirilen MHP İl Başkanlığı'na ait referandum afişi yeniden asıldı.

Abone ol

Kars Valiliği'nce Başbakan Erdoğan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle indirilen MHP İl Başkanlığı'na ait referandum afişi,yeniden parti binasına asıldı.

MHP İl teşkilatının 22 Temmuz günü parti binasına astığı ve üzerinde Başbakan Erdoğan’ın kollarının açık olduğu fotoğrafın yer aldığı, sağ elinin üstünde Kürt, Alevi, Roman, sol elinin üstünde de Ermeni, Ekümenlik ve Ruhban Okulu açılımları yazılı, arka fonda bir papaz ile Habur'dan gelen PKK'lı fotoğraflarının bulunduğu ve ‘Ülken İçin Bir Hayır Yeter’ yazılı afişte, Başbakan Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle Valilik kararıyla aynı gün kaldırıldı. Başbakan Erdoğan da avukatı Fatih Şahin aracılığıyla kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle MHP İl Başkanı Oktay Aktaş aleyhine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

PANKARTTA HAKARET İÇERİKLİ SUÇ OLUŞMADIĞINA KARAR VERİLDİ

Başvuruyu değerlendiren Kars Cumhuriyet Savcılığı pankartta suç unsuru bulunmadığına, Aktaş hakkında da kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı İdris Turgut, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 2006 ve 2007 yıllarında verdiği kararları gerekçe göstererek pankartta hakaret içerikli suç oluşmadığına karar verdi.

KARS'I ONLARA DAR EDERİZ

MHP İl Başkanı Aktaş ile bir grup partili bugün saat 11.00’de parti binasına gelerek geçen ay kaldırılan pankartı yeniden parti binasına astı. İl Başkanı Aktaş, Türkiye’de bağımsız yargıyı temsil eden cumhuriyet savcılarına ve hakimlerine teşekkür etti.