BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'ye Meclis'te bir gıdım su yok!

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde CHP ve MHP var. Erdoğan CHP'nin af önerisini yerden yere vurdu, MHP'lileri uyardı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


KONYA- Başbakan Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun genel af önerisine yönelik eleştirilerini Konya’da da sürdürdü. Kılıçdaroğlu’na, “Sen bu yetkiyi nereden aldın” diye çıkışan Başbakan Erdoğan Meclis’te çoğunluğun Ak Parti’de bulunduğunu hatırlatarak, “Sana Meclis’te bir gıdım su içirmeyiz su” diye seslendi.

Erdoğan CHP’nin genel af önerisini MHP tabanını ikna etmek için de kullandı. MHP’ye oy verenlere seslenen Erdoğan, “MHP'li kardeşlerim şu an kiminle ortaklık yaptığınızı anlıyor musunuz? İşte genel affı çıkarırım diyen zihniyet ile şu anki MHP yönetici zihniyeti aynıdır” diyerek “Evet” oyu istedi.

HSYK ve Anayasa Mahkemesiyle ilgili değişiklikleri savunan Erdoğan CHP’ye yüklendi. Deniz Baykal ile eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay arasında Ergenekon soruşturmasına konu olan telefon görüşmesini hatırlatan Erdoğan, “Eski genel başkan teknik takiplere katılıyor. Bazı telefon takipleri ortaya çıkıyor. Bu ne muhabbet. İşte bu devran değişiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan 12 kişinin yaşamına mal olan Rize’deki heyelanla ilgili incelemelerde bulunmak için Pazartesi günü Rize'ye gideceğini açıkladı.

TEĞET GEÇECEK DEMEDİM Mİ?

Konya’nın 40 derece sıcağında yapılan mitinge katılan vatandaşlar soğuk buhar üreten bir sistemle serinletildi. Muhalefet partilerine yönelik olumsuz ifadelerin yer aldığı tek bir pankart ve dövize izin verilmeyen alanda sadece AK Parti Konya İl Başkanlığının büyük bir pankartı yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın büyük bir fotoğrafının yer aldığı pankartta, "10 Eylül Cuma, 11 Eylül Cumartesi, 12 Eylül Evet, 13 Eylül Özgürlük Seninle Herşeye Evet" diye yazıyordu. Türk bayrakları ve 'Evet' flamaları ile kırmızı beyaza bürünmüş meydanda bir saate yakın bir konuşma yapan Erdoğan'ın ilk gündem maddesi ekonomi oldu. 

Dünyadaki krize rağmen ekonominin büyüdüğünü, işsizliğin azaldığını anlatan Erdoğan, “O zaman bu kardeşiniz Türkiye'yi teğet geçecek” dedi. Olur mu dediler? Şimdi ekonomi gazeteleri “Türkiye'yi teğet bile geçmedi” diyor. Ne olur gerçeklere sahip çıkalım. Şu ülkeyi muassır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaralım” çağrısında bulundu.

MUHALEFET YALAN SÖYLÜYOR

Dünyanın güçlü pek çok ekonomisi küçülürken Türkiye ekonomisinin yüzde 11.7 büyüdüğünü övünçle anlatan Erdoğan bunu görmeyen muhalefete tepki gösterdi. Erdoğan, “Büyüyen ekonomi ile dünyada 4. sıradayız. Avrupa'da 1. sıradayız. Tablo bu. Ama bunlar meydanlara çıkıp ileri geri konuşuyor doğru söylemiyor yalan söylüyorlar. Dünya IMF önünde kuyrukta. Türkiye Standby anlaşması imzalamadı. MHP-DSP-ANAP’ın aldığı 30 milyar dolar borcu 6.6 milyar dolara biz düşürdük. Yalanın talanın, yolsuzluğun olduğu bir iktidar olsa bunlar olur muydu?" diye çıkıştı. 

MECLİS'TE BİR GIDIM SU İÇİRMEYİZ

Başbakan Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun genel af önerisine yönelik eleştirilerini Konya’da daha da sertleştirdi. “Ana muhalefetin genel başkanı sen bu yetkiyi nerden aldın? Bu yetkiyi sana kim verdi?” diye soran Erdoğan Meclis’te birinci parti olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Meclis'in yüzde 65'ine oy veren AK Parti sana orda bir gıdım su içirmez su. Ne çıkarıyorsun sen. Neyin genel affını çıkartıyorsun. Kim veriyor sana bu yetkiyi.”

GENEL AF İSTEYENLERLE MHP AYNI

CHP’nin genel af önerisini yerden yere vuran Erdoğan MHP seçmenine seslenerek, “MHP'li kardeşlerim şu an kiminle ortaklık yaptığınızı anlıyor musunuz? Kiminle yola çıkıtğınızı görüyor musunuz” diye sordu. Erdoğan, “İşte ‘genel affı çıkarırım’ diyen zihniyet ile şu anki MHP yönetici zihniyeti aynıdır. Şimdi bizim için terörist başını affedecek diyorlar. Yazıklar olsun. Ne benim ne arkadaşlarımın genlerinde böyle bir şey yok. Ama onu teslim ettiklerinde idam etmeyeceğiz sözü veren sensin Bahçeli sen. Üç kişinin imzası var, Bahçeli, Ecevit, Yılmaz" dedi.

Erdoğan iktidarları döneminde teröristbaşının affının söz konusu olmayacağını söyledi.

BAYKAL-OKTAY GÖRÜŞMESİNİ HATIRLATTI

Yargıyla ilgili Anayasa değişikliğine karşı çıkanları “Bunlar istemezükçü” diye eleştiren Erdoğan CHP’nin yargı üzerindeki etkisini anlattı. Eski Bakanlar Moğultay ve Oktay döneminde 3 bin atama yapıldığını iddia eden Erdoğan yapılan değişikliği, “Eski genel başkan teknik takiplere takılıyor. Bazılarının telefon takipleri ortaya çıkıyor. Bu ne muhabbet. İşte bu devran değişiyor” sözleriyle savundu.