BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38
HABER /  GÜNCEL

Nükleer santrale Sabancıdan ilgi

Sabancı Nükleer santral kurmaya iyönelik ilgisi olduğu söyleniyor. İşte olayın ayrıntıları.

Abone ol

EPDK Başkanı Yusuf Günay, Çankaya Kültür Vakfı tarafından Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde düzenlenen ''Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar'' konulu konferansın ''Enerji'' oturumuna katılarak bir konuşma yaptı.

Günay, burada yaptığı konuşmada, nükleer santral kurulmasına dönük EPDK'ya Park Holding'in yaptığı başvurunun ardından, bu hafta başka bir grubun daha santral kurmaya yönelik niyetini bildirdiğini söyledi.

Konferansın ardından gazetecilerin söz konusu grubun ismini sormaları üzerine Günay, Sabancı Grubu'nun ''nükleer santral kurmak için üretim lisansı almak amacıyla bir başvuru değil de, santral kurmaya niyetleri olduğuna dönük bir yazı'' gönderdiğini bildirdi.

EPDK Başkanı Günay, Sabancı Grubu'nun Kuruma (Meclis'te görüşülmekte olan bir kanun var, bu kanun çıkmadan önce lisanslama yapılmasın, bizim de nükleer santral kurmaya ilgimiz var, biz de başvurabiliriz) şeklinde bir yazı gönderdiğini kaydetti.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ile nükleer santral konusunda mevzuata dönük görüşmelerin başlayıp başlamadığına ilişkin soruya da Günay, ''Görüşe açıldı'' yanıtını verdi.

EPDK'ya Mersin Akkuyu'ya nükleer santral kurmak için ''üretim lisansı'' almak amacıyla ilk Ciner Grubu (Park Holding) başvuruda bulunmuştu.