BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Dar gelirliye 51 bin YTL’ye ev

İstanbul Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak amacıyla yürüttüğü projede düğmeye basıldı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla Konutları 2. Etap Satış Kampanyası'nı başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ, sosyal konut projelerini uygulamaya devam ediyor. 1728 konuttan oluşan "Tuzla Konutları 2.Etap Satış Kampanyası", Saraçhane Belediye Sarayı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı bir törenle başlatıldı. Törene İstanbul milletvekilleri Mehmet Mustafa Açıkalın ile Mehmet Sekmen'in yanı sıra Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Tuzla Kaymakamı Fahri Keser, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un birçok noktasına konut yatırımı yaptığına dikkat çeken Topbaş, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Ispartakule, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla'da inşaatların hızla devam ettiğini bildirdi.

75, 95 ve 115 metrekare olmak üzere üç tip dairenin yer aldığı Tuzla Konutları 2. Etap projesinde daireler binde 9 kredi oranı, 120 ay vadeyle satışa sunuldu. Projede, ilköğretim okulu, ticaret merkezi, sosyal, kültürel ve dini donatı alanları yer alıyor. Konutların giriş katlarında daireler fiziksel engellilerin kullanımı için özel düzenlendi. Konut almaya hak kazananlar, 18 ay sonra konutlar tamamlanınca taksitleri ödemeye başlayabilecek.

Sosyal proje kapsamında satışa sunulan 51 bin YTL değerindeki 75 metrekarelik daireler için bir yıl İstanbul'da oturma ve hiç evi olmama şartı aranıyor. Projede, 95 metrekare dairelerin fiyatı 75 bin, 115 metre kare dairelerin fiyatı ise 100 bin YTL olarak belirlendi. Tuzla Konutları'nda daha önce Silivri Konut Kampanyası'nda başlatılan "Konut Teslimine Kadar Taksitsiz Seçenek" ile ödeme kolaylığı sağlanıyor. Konutlar için 20 Nisan'a kadar Saraçhane Belediye Sarayı'na müracaat edilebilecek.