BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kayıp telefonu da internetten bulun

Telefonunuzu mu kaybettiniz? Artık bulmanın daha kolay yolu var : İnternet. Bakın nasıl bir erişim.

Abone ol

İnternette kayıp ve çalıntı eşya bulma hizmeti veren Yougetitback.com internet sitesi, bu hizmeti cep telefonları ve PDA'ler için de genişletiyor. Yeni e-etiket (elektronik etiketleme) uygulaması sayesinde; cep telefonu kaybedilme veya çalınma durumunda; sahibi dışında kimse tarafından arama için kullanılamıyor.

Java teknolojisi kullanan sistem, tüm telefonlar ve kullandıkları işletim sistemleri ile uyumlu olarak çalışabiliyor. E-etiketler internet sitesinden alınan şifrelenmiş güvenlik numaraları şeklinde cihazlara yükleniyor.

Cihaz çalındığında ya da kaybedildiğinde internet sitesine giren kullanıcı, e-etiket duvar kağıdını etkinleştirip, telefonu o anda elinde bulunduran kişinin, ekranda sadece bu duvar kağıdını görmesini sağlıyor.Bu işlem sonucunda dışarıya arama yapılamazken, bu arama denemeleri Yougetitback şirketinin çağrı merkezine yönleniyor. Çağrı merkezine yapılan aramalar sonucunda telefonu elinde bulunduran kişi ile görüşen görevliler telefonu getirmesi karşılığında 20 dolar ödül vereceklerini söylüyor.

Şirket, bu hizmetin yanısıra uzaktan silme, data yedekleme ve kurtarma ile, garantili değiştirme hizmetleri de veriyor. Kullanıcının telefonunda bulunan önemli bilgileri yedekleyen şirket, ürün geri dönmediği takdirde bu bilgileri yeni telefona aktarabiliyor.

İrlanda, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde ofisleri bulunan Yougetitback.com, kayıp eşya hizmetini dünya çapında veriyor. Cep telefonları dışında dizüstü bilgisayar, iPod ve hatta araba anahtarı için dahi verilen hizmet, ürün başına 9.99 dolara veriliyor. Kullanıcılar, ödenen bu ücret karşılığında üç yıl boyunca e-etiketi kullanabiliyor.