BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.406,79
HABER /  DÜNYA

Nükleer karşıtları olay çıkardı

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde, Akkuyu NGS A.Ş. tarafından belde halkına yönelik düzenlenen iftar yemeğini basan nükl...

Abone ol

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde, Akkuyu NGS A.Ş. tarafından belde halkına yönelik düzenlenen iftar yemeğini basan nükleer karşıtları olay çıkardı.
Edinilen bilgiye göre, Akkuyu Nükleer Santral yapımını üstlenen Rus firması Akkuyu NGS A.Ş. tarafından verilen iftar yemeği, Büyükeceli İlköğretim Okulu’nun bahçesinde gerçekleştirildi. Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov’un da katıldığı yemekte, içeriye girmek isteyen nükleer karşıtları alınmadı. Bu yüzden nükleer karşıtları ile NGS yetkilileri ve jandarma arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik, Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin gelmesiyle sakinleşti. Kale, grup üyelerini sakinleştirip iftar yemeğine katılmaları için NGS yetkilileri ile görüştü. Ardından çevreci gruba seslenen Kale, "Biz Ramazan günü huzur istiyoruz. Oruçlu insanların huzurunu kaçırmayalım" diyerek iftara gelen vatandaşlar gibi sadece iftar yemeği yeme sözü aldıktan sonra çevrecilerin içeriye alınmasını sağladı.
İftar yemeğine katılan çevreciler, ezanın okunmasının ardından ellerindeki nükleer karşıtı dövizleri açıp protesto gösterisinde bulunduktan sonra olaysız olarak ayrıldılar.
(İHA)