BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.494,14
HABER /  DÜNYA

Kapkaççılardan kaçan Faslı turist düşerek yaralandı

Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı’nda Faslı bir turist, kapkaççıların hedefi oldu. Çantasını hırsızlara vermeyen turist, kaçmaya başladı. Yaşanan ko...

Abone ol

Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı’nda Faslı bir turist, kapkaççıların hedefi oldu. Çantasını hırsızlara vermeyen turist, kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacada faslı turist, korkuluklardan atlamaya çalışırken yaralandı. Hastaneye kaldırılan turistin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı üzerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Sabah saat 8 sıralarında Balo Sokak’ta bir koşturmaca yaşandı. Şüpheli 2 şahsın Baani Hicham’ı kovaladığı ve elindeki çantayı zorla almaya çalıştığı iddia edildi. Hicham’ın yaşanan kovalamaca da Tarlabaşı Bulvarı üzerinde Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yakın bir noktada yere düştüğü görüldü. Baani Hicham’ın şahıslardan kaçmaya çalıştığı sırada iki kez düştüğü ve son düştüğü yerde baygınlık geçirdiği ifade edildi. Şüpheli şahıslar, Hicham’ın bayıldığı gördükten sonra olay yerinden hızla uzaklaştıkları belirtildi.
Balo Sokak’tan Tarlabaşı Bulvarı’na doğru bir koşuşturmaca yaşandığı ifade eden Şefik Tutuk , "Turist yukarıdan aşağıya doğru koşuyordu. Koşa koşa geldi. Buradan atlamaya çalıştığında düştü. Peşinden koşanların biri düştüğünü görünce kaçtı. Biri halen bekliyordu. Yolun karşısında bekleyen bir kadın bekleyen şahsa bırak gel diye çağırıyordu. Turisti kovalayan 2 şahıs vardı. 1 tane de karşıda bekleyen kadın vardı. Bir şeyini alamadılar gibi geldi bana. Düşerken elinden çantasının üzerine doğru düştü" dedi.
Tarlabaşı’na korkudan kimsenin gelemediğini söyleyen otel çalışanı Cemal Ergin , "Balo Sokağından koşarak aşağıya indiler. Bir an afalladı sokak sonunda düştü. Ayağa kalkınca bu sefer buradan atlamaya kalktı ve yine düştü. Düştüğünü gören hırsızlar onu bıraktı ve gittiler. Karşıdan da bir kadın bırak gel diye çağırdı. Aldığını aldın bırak gel artık dedi. 24 saat buralarda olay var ama yeterli güvenlik önlemi alınmıyor. Buraya korkudan kimse gelemiyor artık. Polisi aradık ama halen gelen yok ‘’ diye konuştu. Sabah saatlerinde olay yerine yakın bir noktada parasının çalındığını iddia eden Nevzat Onat , ‘’ Sokakta duran kadınlar cebimden 300 tl paramı aldılar. Arabaya bindim ve cüzdanımın olmadığını fark ettim. Otobüsü durdurdum ve aşağıya indim. Polise gittim. Bana 1 saat yada 2 saat sonra gelmemi söylediler ve geri gönderdiler. Burada arkadaş düştü" şeklinde konuştu.
Vatandaşların çağırdığı ambulans olay yerine gelerek Fas uyruklu Baani Hicham’a ilk müdahalede bulundu. Hicham’ın vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğu görüldü. İlk müdahalenin ardından Hicham, Taksim İlk Yardım ve Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis , yaralı şahıs hastaneye kaldırıldıktan sonra olay yerine gelerek yaşananlar hakkında görgü tanıklarından bilgi aldı. Hastaneye kaldırılan Hicham’ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
(İHA)