BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.447,73
HABER /  DÜNYA

İstanbul’u anlatan şarkı besteliyor

Türk Pop Müziğinin efsane isimlerinden biri olan ünlü sanatçı Erol Büyükburç, hayatının büyük kısmını geçirdiği İstanbul’a bir şarkı yazmak ...

Abone ol

Türk Pop Müziğinin efsane isimlerinden biri olan ünlü sanatçı Erol Büyükburç, hayatının büyük kısmını geçirdiği İstanbul’a bir şarkı yazmak için çalışmalara başladı.
İstanbul’u çok sevdiğini ve İstanbul’un kendi hayatında ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Büyükburç, “İstanbul’u anlatan, onun eşsiz güzelliğini, tarihini, gizemini ve özelliğini vurgulayan bir şarkı yapmak istiyorum. İstanbul’u İstanbul gibi anlatacak olan bu şarkının sözü de bestesi de bana ait olacak. Bu şarkıyı çok değerli sanatçı dostlarım olan ve İstanbul’un son 50 yılına hakim olan Tülay Özer, İskender Doğan, Bilgen Bengü ile birlikte seslendireceğiz. Güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Yapılacak çalışma için İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerinde bir klip çekimi yapacağını da sözlerine ekleyen Erol Büyükburç, klip çekim çalışmaları yapılacak yerleri gözüyle görmek amacıyla Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Meydanı gibi yerlerde de incelemelerde bulundu. Yerebatan Sarnıcı’ndaki Medusa heykellerinden çok etkilenen sanatçı, “İstanbul’umuz bunun gibi binlerce tarihi ve doğal güzelliğe sahip, İstanbul’da yaşamak bir ayrıcalıktır” şeklinde konuştu.
(İHA)