BIST 10.095
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.410,21
HABER /  DÜNYA

ÖSO milisleri PYD’yi püskürttü

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktasında bulunan Suriye’nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesindeki çatışmalar sürüyor.<br/>Edini...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktasında bulunan Suriye’nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesindeki çatışmalar sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, dün gece meydana gelen saldırılarda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Kürt milislerden onlarca yaralı ve ölü olduğu bildirildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta Resulayn bölgesinde PYD güçleriyle çatışan Nusra cephesi, Resul Ayn’dan çıkarılmıştı. Bunun intikamını almak için 4 tankla geri dönen Nusra cephesi şehri yoğun top atışına tuttu. Bunun üzerine dün öğle saatlerinde Kobani’den gelen Kürt milisler Tellebyad ilçesinde bulunan Nusra cephesi bölge komutanını tutuklayarak kaçırdı. Olayın duyulmasından hemen ardından harekete geçen Nusra cephesi Kobani ve Aynel Arap’tan gelen Kürt milislerini Tellebyad’ın 2 km batısında bulunan Yebse köyünde kıstırdı. Çıkan yoğun çatışmalar neticesinde Tellebyad’a gelen onlarca Kürt milisin öldürüldüğü, onlarcasının yaralı olarak ele geçirildiği iddia edildi. Yaralı olarak Akçakale’ye getirilen ÖSO milisleri Akçakale Devlet Hastanesi’nde getirilerek ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi.
Gece saatlerinde çıkan çatışmalar sabaha kadar devam etti. Özellikle sahur saatinde çatışmalar yoğunlaştı. Tellebyad mıntıkasında bulunan sivil Kürt aileler ise ÖSO tarafından herhangi bir şiddete maruz kalmamaları için bu sabah güvenli bölgelere gönderildi. Bugün öğle saatlerine kadar her iki tarafın taciz ateşine devam ettiği gözlemlendi.
(İHA)