BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Havalimanı’nda 4 gündür kedisini arıyor

Atatürk Havalimanı’nda açtığı pankart ile nöbet tutan Bahar Çınar isimli yolcu, 4 gün önce apronda kaybolan kedisini arıyor. Çınar, kedisini...

Abone ol

Atatürk Havalimanı’nda açtığı pankart ile nöbet tutan Bahar Çınar isimli yolcu, 4 gün önce apronda kaybolan kedisini arıyor. Çınar, kedisini bulmadan eylemini sonlandırmayacağını söylüyor.
Geçtiğimiz Perşembe günü Bahar Çınar’ın kız kardeşi, 1 yaşındaki "Pamuk" isimli kedisi ile birlikte Bodrum’a gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na geldi. Çınar’ın kardeşi, uçağın yanına gitmek üzere kedisi ile birlikte otobüse bindi. Uçağın altında bir andan kafesinden çıkan kedi, aprona fırladı. Çınar’ın kardeşi kedinin peşinden gitmek istese de görevliler tarafından yasak olduğu için apronda ilerlemesine izin verilmedi.
Bu olay üzerine Atatürk Havalimanı İç Hatlar Geliş Terminali önünde pankartla eyleme başlayan Bahar Çınar, “Kedim Perşembe günü 15 uçağı ile tam uçağa binerken motorun sesinden korkup kaçıyor. Kardeşime, ‘arkasından gidemezsiniz orası yasak’ diyorlar. Kendileri de girmiyorlar. Daha sonra ne itfaiyeye, ne polise, ne jandarmaya haber vermiyorlar” dedi.
Kız kardeşinin, kaybolan kedisini aramasını izin vermediklerini iddia eden Çınar, “Kedimin apronda kafesinden çıkmasının ardından kız kardeşim peşinden koşmak istemiş ama oradaki yetkililer, ’Burası yasak bölge gidemezsiniz’ demiş. Hatta kız kardeşim uçağın merdiveninde bir süre beklemiş ve kedimin peşinde bakmış ama yetkililer hemen uçağa binmesini söylemişler” ifadelerini kullandı.
Dört gün önce kedisi kaybolan ve iki gündür Atatürk Havalimanı’nda kedisinin bulunması için yetkilileri protesto yapan Bahar Çınar, “Ben bu işten yılmayacağım. Bunu misyon edindim. Kedim bulunmadan burada gitmeyeceğim ama bütün dikkatleri de burada toplamak zorundayım başka hayvan sahiplerinin de canı yanmasın diye” ifadelerini kullandı.
(İHA)