BIST 10.077
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.405,22
HABER /  DÜNYA

Ağaç gölgesi az olunca ...

Türkiye geneline etkili olan sıcak hava Güneydoğu bölgesinde kavurucu etkisini gösterirken, sıcaktan bunalan oruçlu vatandaşlar da serinleme...

Abone ol

Türkiye geneline etkili olan sıcak hava Güneydoğu bölgesinde kavurucu etkisini gösterirken, sıcaktan bunalan oruçlu vatandaşlar da serinlemek için ilginç yöntemler buluyor.
Gaziantep’te sıcaktan bunalanlar, tehlikeye aldırmadan otoyol ortasındaki ağaçların altında uyuyarak iftar saatini bekliyor. Gaziantep D400 (İpek yolu) karayolu üzerinde sıcak havalar ilginç manzaralara neden oluyor. Kavurucu sıcaktan kaçarak serinlemeye çalışan vatandaşlar buldukları her gölgeyi değerlendirmeye çalışıyor. Özellikle oruç ayında otoyolu orta refüjlerine gelen vatandaşlar buradaki ağaç gölgelerine sığınıyor. Yanlarından hızla geçen kamyon, otomobil ve araçlara aldırış etmeyen vatandaşlar burada iftar saatini bekliyor. Burada serinlemeye çalışan vatandaşlar tehlikenin farkında olduklarını ifade ederek, "Gölgede iftar saatini bekliyoruz. Tabi yol dibinde olduğumuz için biraz tehlikeli olabiliyor. Herkes buraya serinlemek için geliyor. Göründüğü gibi yol boyunca vatandaşlar gölgede serinlemeye çalışıyor. Sonuç olarak akşam üstü hava serin olduğu için buraya geliyoruz. Aniden bir çocuk yola çıksa ne olacağı belli. Daha öncede bu tür kazalar yaşanmıştı. Bu nedenle çocuklarımıza sahip olmaya çalışıp yola çıkmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi.
(İHA)