BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Nuhun gemisi PKK kampında!

Yurtdışından bir grup bilimadamı Nuh'un Gemisi'nin olduğu bölgeye gittilerinde şoke oldu. Çünkü orası bir PKK kampı idi...

Abone ol

Nerede olduğuna dair yüzlerce efsane bulunan “Nuh’un Gemisi” nin Ağrı’da PKK kamplarına düzenlenen bombardımanda toprağın altında kaldığı öne sürüldü.

ÇOBAN GEMİNİN ÜZERİNDE OYNAMIŞ

Geminin kalıntılarını bulmak için 25 yıldır araştırmalar yapan ve 30 kez Türkiye’ye gidip gelen grup bilim adamı, bir çobanın, “Ben gençken gemiyi gördüm. Hatta tepesine çıkıp oynardık” demesi üzerine eylülde yeniden Türkiye’ye geldi.

ORASI PKK KAMPI ÇIKTI

Çobanla birlikte dağa tırmanan ekip, 4 bin 500 metrede, çobanın bahsettiği bölgeye ulaştığında buranın PKK tarafından üs olarak kullanılan bir bölge olduğunu ve hava operasyonları nedeniyle toprak ve kaya parçaları altında kaldığını gördü.

KAZI ÇALIŞMASI İÇİN İZİN ÇIKTI

Hemen hükümet ve Türk ordusuna burada kazı çalışmaları yapmak için gerekli başvurular yapıldı ve sonunda beklenen izin çıktı. Amerikan Liberty Üniversitesi İncil çalışmaları ve arkeoloji uzmanı Randall Price ile eski pilot Richard Bright’ın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan kazı çalışmaları nisan ya da mayıs ayında başlayacak. Çalışmalar için gerekli 60 bin dolarlık finansman da bağışçılar tarafından sağlanacak.