BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Kriz yüzünden saçları beyazladı

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Daniel Haas'ın saçları kriz yüzünden beyazladı

Abone ol

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Daniel Haas, 2009 yılına umutla baktıklarını ama, krizi önceden öngörmelerine rağmen bu kadar sert olacağını tahmin etmediklerini vurguladı

Haas, “Beni şaşırtan krizin bu kadar geç ortaya çıkması oldu. Böyle bir krizin olacağını öngördüğümüz için en başta krizden nispeten az etkilenen ilaç sektörüne yatırım yapma kararı aldık. Belki 4 tesisin hepsini bir anda yapalım demezdim. 2008 yılı saçlarımın hayli beyazlamasına neden oldu” dedi.

[PAGE]

  Haas, doğru bir sektörde, doğru bir ülkede olduklarını vurguladı.
Geçen yıl bünyesindeki 4 tesise, taşınma giderleri, inşaat masrafları dahil 200 milyon dolar yatırım yapan Deva Holding, bu yıl cirosunu ikiye katlayarak 500 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye pazarına yeni ürünlerini sunacak olan şirket, ihracatın yüzde 5 olan payını da artıracak.

Deva Holding Genel Müdürü Dr. Serdar Sözeri, ciro artışını hastane ihalelerine yeniden dönerek sağlayacaklarını açıkladı. Sözeri, holdingin faiz amortisman vergi öncesi kârının ise 2008 sonunda negatif olacağını söyledi.

[PAGE]

  Hedef güçlü pazarlar

Son iki yıldır onkoloji ve kardiyoloji ilaçlarını pazara sunduklarını dile getiren Philipp Daniel Haas, antibiyotikteki güçlerini sürdürdüklerini açıkladı.
Pfizer ve Wyeth'in birleşmesini yorumlayan Haas, tüm sektörlerde bu tip birleşmeler olduğunu, ancak bunun Türkiye pazarını etkilemesini beklemediklerini dile getirdi.

Hammadde ve ilaç olarak yapılan ihracatın yüzde 5 paya sahip olduğunu ifade eden Deva Holding Genel Müdürü Dr. Serdar Sözeri “Bizim amacımız pazarda güçlü ve önemli olan ülkeler. Oralara yapılacak tek bir ürün satışının 40-50 milyon dolar getirisi olabiliyor. Ancak bunun için biraz daha zaman gerekiyor” diye konuştu.