BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Nobre Beşiktaş için acı konuştu

Süper ligin deneyimli yabancı futbolcularından Nobre Arda'nın yabancılar hakkındaki sözlerini değerlendirdi.

Abone ol

Beşiktaş'tan Mersin İdmanyurdu'na giden Nobre ilk 5 haftada 5 gole ulaştı. Başarılı futbolcu Zaman gazetesinden Temel Yirmibeşoğlu'na konuştu. Nobre Brezilyalı futbolcuların da ayrıma tabu tutulduğunu ima etti.

TAKIM OYUNU YOK

Beşiktaş'ta dışarıdan bakıldığında ortamın çok iyi göründüğüne dikkati çeken Nobre, kendi izlenimlerini şöyle aktardı:

"Lakin içeride herkes kendisi için oynuyor! Bu da skorlara yansıyor. Guti iyi bir insan ve iyi bir futbolcu. Ama özel hayatına dikkat etmiyor. Ben ona, 'maç var' diyordum. O kendi bildiği gibi devam ediyordu. Ricardo Quaresma ise topu çok seviyor. Dripling yapıp şut atıyor. Takıma yardım etmesi gerektiği zaman eksik kalıyor." 

YABANCILAR ARASINDA  DA FARK VAR

Galatasaray'dan İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'e giden Arda Turan'ın, "Yerliler 50 bin doları alamazken, yabancılar kendine helikopter bakıyordu." sözlerini ilettiğimiz Mert Nobre'nin bu husustaki beyanatı da hayli ilginç oldu:

"Evet yabancılarla Türkler arasında çok fark var. Fakat sadece yabancılar değil, Brezilyalı, Portekizli ve Alman olunca aralarında yine fark oluyor. Bunu ancak yabancılar hissedebilir."

GUTİ ZAYIF OLUNCA SCHUSTER BENİ 10 NUMARA YAPTI

Geçen sezon Beşiktaş'ta 5. haftayı 3, seneyi 6 golle kapattığını hatırlattığımız Nobre, taşı Kartal'ın eski hocası Bernd Schuster'e attı:

"Ben forvetim; ama İspanyol hoca beni 10 numara oynattı. Bana, o bölgede Guti Hernandez'in zayıf ve çelimsiz olduğunu söyledi. Fernandes'i de o mevkide düşünmediğini iletti. 'Lütfen 10 numara sen oyna' dedi. Ben de mecburen karara uyuyordum. Ama taraftar gol atamıyorum diye bana kızıyordu."