BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Alman vakfı temsilcisini gerdi

Erdoğan'ın suçladığı Alman Vakfı Türkiye temsilcisi Michael Meier kendini böyle savundu!

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği Alman vakıfları huzursuz. İddiaların sorulduğu hedefteki vakfın temsilcisini canlı yayında gerdi.

Alman Vakıfları tartışması CNN Türk ekranında muhatabıyla masaya yatırıldı. İddialara konu olan vakfın Türkiye temsilcisi Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N 1K'ya konuk oldu.

Erdoğan'ın iddialarını kesin bir dille red eden Michael Meier vakıf olarak finans kaynaklarının ve destek oldukları projelerin tümüyle yasal ve şeffaf olduğunu söyledi. Gazeteciler.com'da yer alan haberde dünyada 100 civarında ülkede peorjelere destek sunduklarını söyleyen Meier vakıf olarak nasıl bir temel üstüne faaliyet yürüttüklerini şöyle tarif etti:

"Asla ve kat'a hiç bir siyasi partiye para transferinde bulunmadık. Ne CHP'ye ne BDP'ye... Biz siyasi bir akıma bağlıyız. Sosyal demokrasiye bağlıyız. Onun altında düşünebilirsiniz. Ancak Alman Soyal Demokrat Parti'nin bir kuruluşu değiliz ki bu çok önemli. Alman kurumları tarafından sürekli denetleniyoruz ki siyasi yapılar ile siyasi vakıflar arasında bir çakışma olmasın. Almanya'da muhafakar, çevreci vakıflar da var."

"SİZİ BİRAZ GERGİN GÖRDÜM"

Meire, 'Başbakan'ın sıkışı sizi sinilendirdi mi, biraz gergin gördüm sizi?' sorusuna ise 'Başbakan'dan böyle bir çıkış beklemiyordum. Bu çıkış bizim faaliyetlerimizi engeller diye endişe ediyorum' dedi.

video