BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
BİLİM - TEKNOLOJİ

Nissan'dan otomatik park eden terlik

Nissan şimdi biraz da bu otomatik park teknolojisine dikkat çekmek için ilginç bir çalışmaya imza atmış. Nissan, ProPilot teknolojisine dayalı otomatik 'park eden' terlik yaptı.

Nissan, kendi kendine park eden araçlarında kullandığı ProPilot teknolojisini terliklere uyguladı; ortaya "otomatik park eden terlik" çıktı. Yakın gelecekte bazıları için büyük bir sorun olan otomobil park etme işi tamamen ortadan kalkacak. Halihazırda otomatik park eden otomobiller üreten Nissan, bunun için ProPilot Assist teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji yardımıyla otomobil, sensörlerini kullanarak boş park alanını saptıyor ve çevresini analiz ediyor. Ardından da kendini bu boş alana otomatik olarak yerleştiriyor.

(Ulusal yayın yapan internethaber.com sanal ortamda haberciliğe başlayan ilk haber sitelerinden biridir. Türkiye'nin tanığı pek çok isim yazar kadrosunda yer almakta. Okur yorumlarının yanı sıra açık görüş köşesinden mesleki yazılara ve blog yazarlarına yer vermektedir. Açık görüşte 20'ye yakın uzman yazar olarak yer almaktadır. 60 kişilik bir haber kadrosuna sahip olan internethaber.com, 2000 yılında İnternethaber Yayın Grubu adı altında faaliyete başladı. İstanbul Beşiktaş'ta ofisi bulunan İnternethaber Yayın Grubu bünyesinde tematik özellikli 12 site yer almaktadır. 24 saat kesintisiz haber yayını yapan internethaber sitesinde güncel haberler ile birlikte, politika, sağlık, magazin, spor, memur ve eğitim ile son dakika haberleri yer alıyor.)

Sitene Ekle
Etiketler