BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
GÜNCEL

Bu proje çocuklara gün ışığı olacak! (2)

Türk Telekom’un EY-Der ile yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi Günışığı, 700 az gören çocuğa umut oldu

Türk Telekom ve Engelsiz Yaşama Derneği’nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi Günışığı Projesi 700 çocuğa umut olurken, 2018'de 200 öğrenciye daha eğitim verilmesi hedefleniyor.

Günışığı Projesi’nin İstanbul ayağında 63 çocuk ve ailesine projeye dahil olmaları için seminer verildi. Hedef önümüzdeki dönemde Proje'nin Türkiye’nin her ilinde uygulanması.

2014 yılında 100 öğrenciyle başlayan Günışığı Projesi’nde, tıbben görme engelli kabul edilen az gören çocukların yüzde 60'ı, projede aldıkları eğitimler ile normal okullarda eğitime geçiş yaptı. Bu sayede görme engelli sayılan çocuklar proje sayesinde artık nota okuyarak gitar çalabiliyor gören yazı ile yazıp kitap okuyabiliyor.

Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu “Çocuklarımız, buradaki bireysel eğitim ve değerlendirmenin ardından 7 ay boyunca uzaktan eğitime tabi tutuluyorlar. Bu sayede şimdiye kadar 58 ilimizden 700 çocuğumuz erken müdahale eğitimiyle “görmeyi” öğrendi; hem onların hem de ailelerinin hayatları değişti” dedi.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, tıbben görme engelli kabul edilen, yüzde 1 ile 10 arasında görme kalıntısına sahip çocuklara Günışığı Projesi ile destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda; Günışığı Projesi’nin İstanbul’daki ayağı çerçevesinde, 63 çocuğa ve ailesine projeye dahil olmaları için seminer verildi.

Türk Telekom'un kurumsal sosyal sorumluluk projesi Günışığı’nın yeni döneminde eğitim alacak çocuklara; bireysel değerlendirme, eğitim ve aile farkındalık semineri verildi.

Sitene Ekle
Etiketler