BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nikahını ailesine internetten izletti

Rus gelinin ailesi, katılamadıkları nikah törenini salona kurulan web kameralı diz üstü bilgisayar sayesinde internetten izledi.

Abone ol

Edirneli Yiğit Gedikoğlu, 2.5 yıl önce eğitim aldığı Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde Rusya Federasyonu vatandaşı İrina Sukhanova ile tanıştı.

Kısa sürede birbirlerine aşık olan 3'üncü sınıf öğrencisi çift, bir süre önce evlilik kararı alarak Edirne'ye geldi. Ağaoğulları Spor Tesisleri'nde Gedikoğlu'nun ailesi ve yakınlarının katıldığı sade törenle Türk damat ve Rus gelin dünya evine girdi. Ancak, uzak olduğu için 24 yaşındaki İrina Sukhanova'nun Rusya'daki ailesi düğüne katılamadı. Nikah sırasında salona web kameralı dizüstü bilgisayar getiren Yiğit Gedikoğlu en mutlu anlarını Rus eşinin annesi Elena, babası Sergey Sukhanova ve yakınlarına görüntülü sohbet programlarından birini açarak internet üzerinden izletti.

"SINIRLARI TEKNOLOJİYLE YIKTIK"

Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde eğitim aldığı sırada İrina Sukhanova ile tanışarak ona aşık olduğunu belirten Yiğit Gedikoğlu, şöyle dedi:

"İkimiz de Kıbrıs'ta üniversitede okurken tanıştık. Hiç alakası olmayan iki yaşam birleşti. Ben Türk'üm eşim Rus. Bir şekilde hayatlarımızı birleştirdik. 2.5 yıldır birlikteyiz. Rus eşimin ailesi düğüne mesafe çok uzun olduğu için gelemedi. Ama on-line olarak internetten onlarla bağlandık. Nikah sırasında bizi gördüler. Sonra karşılarına geçip tekrar kayınvalidemle kayınbabamla ve diğer akrabalarımızla da görüştük. Bu şekilde teknolojiyi kullanarak aradaki mesafeleri yıktık. İnşallah gelecek yaz hep beraber olacağız. Ne Rusya'da ne Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir araya gelmemiz söz konusu. Farklı ülkelerde yaşadık, dolayısıyla bizim sevgimizi oluşturan şey yalnızca milletler değil, bizim dünya hissiyatımız, vizyonumuzla alakalı bir şey. Bu vizyonlarımız birleşince de hayatlarımızı birleştirdik, evlendik. Kendimizi dünya vatandaşı olarak kabul ediyoruz. Bu noktada milliyetleri yıkmış oluyoruz, milliyetlerin sınırı kalmamış oluyor."

"AİLEM DE ÇOK MUTLU OLDU"

Rus gelin İrina Sukhanova ailesinin internet üzerinden düğünlerini izledikleri sırada çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek, "Ailem mutlu, heyecanlı ve birçok insan kameradan onları izlediği için biraz endişeliydiler. Farklı ülkeden olmak evliliğimiz için önemli değil. Birbirimizi Rus ya da Türk diye ayırmıyoruz. Mutluyuz çünkü birbirimizi bulduk. Bu yüzden fark göremiyorum" dedi.

Evliliklerini yakınları ve ailesiyle birlikte eğlenerek kutlayan Yiğit Gedikoğlu ile Rus eşi İrina Sukhanova, bir süre daha Edirne'de yaşayacaklarını söyledi.