BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail yarın sandığa gidiyor

İsrail meclisi Knesset'in Kasım ayında aldığı erken genel seçim kararının ardından İsrail yarın sandık başına gidecek.

Abone ol

Kamuoyu araştırmaları, toplam 34 partinin yarışacağı genel seçimlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun favori olduğunu gösteriyor.

Seçimlere ortak listeyle girme kararı alan Netanyahu ile Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın liderliğindeki aşırı sağcı ikili blokun, halihazırda Knesset'teki 42 sandalye sayısına karşılık, yarın yapılacak genel seçimlerde en fazla 32 sandalye çıkarması bekleniyor.

NETANYAHU YİNE İKTİDAR AMA... 

Netanyahu'nun liderliğindeki Likud ile hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Avigdor Lieberman'ın partisi Yisrael Beitenu (İsrail Evimiz), seçime ortak listeyle gitme kararı almıştı.

Koalisyon ortağı Lieberman ile kurduğu 'Likud-Beitenu' bloğuyla seçmenin karşısına çıkan Netanyahu'nun, yapılan kamuoyu yoklamalarında önde gitmesine karşın, alabileceği oy ve çıkaracağı sandalye sayısının halen sahip olduğundan daha az olacağı belirtiliyor.

Buna karşın Netanyahu'nun hükümeti kurma görevini bu şartlarda da Cumhurbaşkanı Şimon Peres'ten alarak hükümeti kuracak gücü elde etmesi muhtemel görünüyor.