BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da köpek katliamı!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığına yapılan ihbar üzerine harekete geçen ekipler, zehirlenmiş 13 köpek cesediyle karşılaştı

Abone ol

Ekipler zehirlenme olayını kimin ya da kimlerin yaptığına ilişkin araştırmalar başlatılırken, hayvanseverler ise olaya tepki gösterdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanlığına yapılan ihbar üzerine harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Muratbey Keltepe Mevkisinde zehirlenmiş köpek cesetleriyle karşılaştı. Veteriner ekiplerinin yaptığı incelemede 13 adet köpek cesetlerinden 5 tanesinin eski 8 tanesinin de yeni öldürüldüğü bildirildi.

Zehirlenme olayını kimin ya da kimlerin yaptığına ilişkin araştırmalar başlatılırken, hayvanseverler de olaya tepki gösterdi. Daha sonra Büyükçekmece Belediyesine bağlı veterinerler ve zabıta eşiğinde bölgeye gidilerek durum tespiti ve incelemelerde bulundu. Olay sonrasında belediye ekipleri telef olan köpeklerle ilgili gelişme olduğunda bölge sakinlerinden kendilerine bildirmelerini istedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ; “Hayatı paylaştığımız hayvanlara bu şekilde davranılması acı bir sondur. Biz belediye olarak onları soğuk havalarda bile beslemeye çalışırken onların bu şekilde öldürülmesi insanlık olarak büyük bir kayıptır. Belediye personeli başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız bu tür katliamları önlemek için her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.