BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,70
ALTIN 2.395,55
HABER /  GÜNCEL

Kabil'de Taliban eylemi sonlandırıldı

Polis, bombaların kullanıldığı bir saldırı sonrasında Kabil'deki emniyet müdürlüğü trafik şubesi merkezine giren iki militanın da öldürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

BBC'nin Kabil'deki muhabirlerinden Bilal Sarvary militanların üçüncü katta olduklarını, polisin önlem alarak çatıya çıkmalarına engel olmaya çalıştığını bildiriyor.

Kabil emniyet müdürü, trafik şube merkez binası önünde sabahın erken saatlerindeki bombalı saldırılarla başlayan saldırının, binaya giren iki militanın da öldürülmesiyle sonlandırıldığını açıkladı.

Kabil emniyet müdürü General Ayub Salangi, eylemi beş kişinin düzenlediğine, üç militanın intihar eyleminde kendilerini havaya uçurduğuna işaret eden bir açıklama yaptı.

Salagangi binaya giren iki militanın ise intihar eylemi yapmadan öldürüldüğünü söyledi.

Yetkililer, bina önündeki saldırılarda bazı memurların yanısıra sivillerin de yaralandığını söylemişti.

Saldırıya katılan militanlardan birinin bina girişinde üzerindeki bombaları patlattığı, ayrıca bir otomobilin de infilak ettiği bildirilmişti.

Taliban, saldırının sorumluluğunu, medya kuruluşlarına gönderdiği yazılı telefon mesajıyla üstlendi.

Trafik şubesine yönelik saldırı Taliban'ın Kabil'e yönelik saldırılarının son örneği oldu.

Ulusal Güvenlik Dairesi'ne yönelik geçen haftaki saldırıda istihbarat alanında çalışan kuruluşun dört güvenlik görevlisi ölmüştü.

Binadan dışarıya el bombası

Sabahın erken saatlerinde patlamalarla başlayan olay sırasında binaya giren iki militanın üzerinde ağır silahlar ve havan topu olduğu söyleniyordu; olay sırasında millitanlar binadan dışarıya el bombası da attı.

Yetkililer, toplam olarak beş militanın öldüğünü duyurdu.