BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nijerya'nın başkentinde patlama

Nijerya'nın başkenti Abuja'da meydana gelen patlamada ölenlerin olduğu ve birçok yaralının hastaneye taşındığı belirtildi. Patlama Nisan ortasında Boko Haram örgütünün gerçekleştirdiği bombalı saldırı ile aynı bölgede oldu.

Abone ol

Nijerya'nın başkenti Abuja'da meydana gelen patlama nedeniyle hayatını kaybedenlerin olduğu belirtiliyor ve yaralıların hastaneye taşındığı bilgileri geliyor.

Patlama 14 Nisan'da militan İslamcı Boko Haram örgütünün üstlendiği ve en az 70 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının gerçekleştiği otobüs durağına yakın bir noktada oldu.

BBC muhabirleri patlamaya bomba yüklü bir aracın neden olduğunu belirtti.

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı ise patlamanın ardından yerde en az 20 ceset gördüğünü söyledi.

Şu ana kadar patlamayı bir saldırı olarak üstlenen kimse olmadı.

Boko Haram saldırıları

14 Nisan'daki saldırıyı düzenleyen militan İslamcı Boko Haram örgütü bu yıl Nijerya'nın kuzey doğusunda üç eyalette düzenlediği saldırılarla 1500'den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Abuja'daki son saldırıyla birlikte bölgenin etkinlik alanını genişlettiği yönündeki endişeler artmıştı.

Adı, "Batı eğitimi haramdır" anlamına gelen Boko Haram, Nijerya'da Şeri hukukun kabul edilmesi için mücadele ediyor ve sık sık okulları hedef alıyor.

Kız çocuklarının okula gitmesine karşı olan örgütün son olarak geçtiğimiz hafta meydana gelen 190 kız öğrencinin kaçırılması olayını düzenlediğinden şüpheleniliyor.