BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Camiler doldu taştı

Regaip Kandili, tarihi camiler başta olmak üzere tüm camilerde coşku ve huşu içerisinde idrak edildi. <br/>Üç ayların başlangıcını müjdeleye...

Abone ol

Regaip Kandili, tarihi camiler başta olmak üzere tüm camilerde coşku ve huşu içerisinde idrak edildi.
Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili, İstanbul’da huşu içerisinde idrak edildi. Başta tarihi camiler olmak üzere kentin dört bir yanında bulunan camilere akın eden Müslümanlar, geceyi namaz ve dua ile geçirdi. Sultan Ahmet Camii de hınca hınç dolarken, camiye sığmayan cemaatin iç ve dış avluda beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde ibaret ettikleri görüldü. Sultan Ahmet Camii’nin manevi huzurunda bir araya gelen vatandaşlar, unutulmaz güzellikte bir gece yaşadı. İbadet için camiye gelen bir kadın, “Tüm Müslüman alemine hayırlı uğurlu olur inşallah. Bizler çok mutluyuz. Rabbimiz şu bu mübarek gün hürmetine inşallah düşmanları kahreder. Müslüman kardeşlerimiz çok zor durumdalar, bizler hiçbir şey yapamıyoruz. Allah’ım herkese yardım eder ve hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi.
Ailesiyle birlikte camiye gelen bir vatandaş ise, “Oğlum ve yeğenimiz ile kandilimizi burada geçirmeye geldik. Dualar ediyoruz, Allah dualarımızı kabul etsin. Tüm İslam aleminin ve tüm Müslümanların kandilini kutluyorum, tebrik ediyorum. Allah herkesin inşallah gönülden dualarını kabul eder. Burası güzel bir atmosfer ve bizden sonra yetişen bir nesilde bu duyguları tatsın” diyerek duygularını dile getirdi.
(İHA)