BIST 10.282
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.456,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nijerya heyeti Kayseri ziyaretinde

Ekonomik ve ticari görüşmeler için Kayseri’ye gelen Nijerya heyeti Kayseri Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Abone ol

Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) heyeti karşılayan Başkan Yardımcısı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, Kayseri’nin ekonomik ve ticari hacmi ile ilgili bilgiler verdi.

Kayseri’nin gün geçtikçe büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu bildiren Mehmetbeyoğlu, “Yönetimimiz boyunca yurt dışında birçok ticari heyeti ağırladık ve Kayserili firmalarımızla buluşmalarına vesile olduk. Kayseri'den birçok firmanın ticaret yaptığını biliyoruz ve onlara bu konuda oda olarak üzerimize düşen bütün yardımı yapıyoruz.

Çünkü, globalleşen dünya şartlarında tüm dünya ülkelerinde pazar payımızı artırmak durumundayız. Umarım sizlerin bu ziyaretiniz ve sonrasında ilimizde yapacağınız görüşmeler de bu yönde olur ve başarıyla sonuçlanır. Kayseri Ticaret Odası olarak, ilimizin gelişimine yönelik her türlü faaliyeti destekliyoruz ve bu konuda yapılan her çalışmada yer almaktayız.

Diyoruz ki, Nijerya ile Kayseri arasındaki dostane ilişkilerin artışı ticari ilişkilerimize de yansır ve gerek Kayserili gerekse Nijeryalı iş adamları bu konuda başarı sağlarlar" dedi.

Nijerya heyeti adına konuşan Hayıa Saratu Alıyu, “Nijerya’dan çıkarken kardeşlerimizi göreceğimizi, bu kadar sıcak bir şekilde karşılanacağımızı bilmiyorduk” diyerek, Kayseri’deki iş adamları ile bağlantı kurmaya iş görüşmeleri yapmaya geldiklerini bildirdi.

Alıyu, Nijerya’nın özellikle teknoloji ile ilgilendiğini ifade ederek, “Teknoloji alanında istediklerimizi bulduğumuz anda iş birliği yapmaktan kaçınmayacağız” diye konuştu.

Kaduna'nın Nijerya'nın en büyük şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Alıyu, "Dünyanın birçok yerinden üyelerimiz var. Üyelerimiz içinde birçok Türk işadamı var. Tarımsal alan başta olmak üzere inşaat, telekomünikasyon, medikal, güvenlik ve ham deri sektöründe birçok devletle işbirliği yapmaktayız. Hakiki deriyi birçok üründe kullanmaktayız.

Çanta, ayakkabı başata olmak üzere birçok eşyada ham deri kullanmaktayız. Bu sanat dolayısıyla delegasyon üyelerimizi ziyarete geldik. Fakat konularımızla tüm üyelerimizi kapsayamıyoruz. Yinede sorularınızı yöneltebilirsiniz, biz de size sorularımızı yönelteceğiz. Biz de sizden teknoloji ve teknik konuda sizden destek bekliyoruz.

Bizim de araştırmada olduğumuz teknik ürünler sizde varsa tabiki sizinle alışverişte bulunacağız. Bizdeki şirketlerin çoğu Asya ülkeleri başta olmak üzere Avrupa ve tabiki Amerika'yla ticaret yapmakta" dedi

Nijerya’da özellikle altın madenlerinin çoğunlukta olduğunu bildiren Alıyu, “Kayserili iş adamları ile yapacağımız görüşmelerde, tarım, güvenlik, telekomünikasyon alanlarına ağırlık vereceğiz. Çünkü Nijerya’daki iş alanları bir hayli kısıtlı” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından Nijerya heyeti ve Kayserili iş adamları ikili görüşmelerde bulundu.