BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te TOKİ için başvurular başlıyor

TOKİ tarafından Kilis'te, yaptırılan konutlar için başvuruların 5-23 Temmuz tarihleri arasında Kilis Belediyesi'ne yapılması istendi.

Abone ol

Üçüncü etap TOKİ konutlarını yapım işini alan Feza İnşaat Ticaret. Turizm ve Sanayi Limitet Şirketi yetkilileri, 288 konutun yapımına hız verdiklerini belirterek, "Konutların inşaatı bitmek üzere Eylül ayı içerisinde TOKİ'ye teslim etmeyi planlıyoruz.

96 adet 1+1 45 metrelik fakirler için konut yapılıyor. Aynı alanda ise 192 adet ise 2+1 olmak üzere 83 metrekarelik konutlar yapımı sürüyor" şeklinde konuştular.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, 192 konutluk "Alt Gelir Grubu Konut Projesi" başvuruları, 5 - 23 Temmuz 2010 tarihleri arasında Kilis Belediye Başkanlığı'na yapılacağı belirtilerek, konut için başvuracaklardan şu şartlar istendi;

"T.C. vatandaşı olması, Kilis il sınırları içerisinde en az 3 (üç ) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kategorisinde, Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, (Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç), Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması, (Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) başvuracakların en az 5 (beş ) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

30 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan
çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2 bin TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2 bin TL.olması gerekmektedir.)

"Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimlerinin", "İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin" "En az yüzde 50 Özürlü Vatandaşlarımızın, "Diğer alıcı adaylarının", Başvuru Formunu 2 nüsha halinde doldurarak ve aşağıda yer alan belgelerle birlikte 5 - 23 Temmuz 2010 tarihleri arasında Kilis Belediye Başkanlığı'na başvuracaklardır. 13 - 24 Eylül 2010 tarihleri arasında T.Halk Bankası A.Ş. Kilis Şubesinde "Konut Tahsis Belgesi"ni imzalayacaklar.

Evlerin 54 bin 611 TL ile 62 bin 116 TL arasında değişen fiyatlar ile satılacak. 180 ay taksitle satılacak evlerin aylık taksitleri, 266, 99 TL ile 303, 68 TL arasında değişecek. Evlerin peşinatları ise evin fiyatının yüzde 12'i kadar olacak. Yüzde 12'lik oran evi teslim alırken bir taksit diğeri ise 1-30 Ocak 2011 tarihleri arasında yatırılacak" denildi.

Kilis'te, TOKİ tarafından birinci etapta, 224 konut, ikinci etapta ise 640 konut yapıldığı, son olarak yapılan üçüncü etap konutların tamamlanması ile birlikte toplam TOKİ tarafından yaptırılan konut sayısının bin 152 olacağı bildirildi.