BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  GÜNCEL

Nihat Hatipoğlu'ndan sosyal medya fetvası

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu yayınlanan "Sosyal Medya'nın günahı" başlıklı yazısında 16 maddelik hatırlatmada bulundu ve ahirette sosyal medyanın kötü niyetli kullancılarının karşılaşacaklarını kaleme aldı...

Abone ol

Ekranların en tanınmış din aliminden Nihat Hatipoğlu Hoca'dan sosyal medya kullanıcılarına zıpkın gibi uyarılar geldi...

"Sosyal medyayı taradığımızda; bembeyaz saçına, mezara evrilmiş yaşına rağmen insanlara küfür ve hakaret resitali takdim edenleri dehşetle görüyorsunuz!" diyen Nihat Hatipoğlu, "Sosyal medyada öyle çirkin küfürler, düşük ifadeler görüyorsunuz ki; nine veya dede olmuş bu insanlar hangi çirkin oksijen ortamında yetişti diye sorguluyorsunuz" ifadelerini kullandı...

Ardından "sosyal medyayı kullanan asosyal kullanıcılara, kötü niyetlilere hatırlatmalar" yapan Nihat Hatipoğlu, şöyle dedi:

"Allah'ın yazıcı gözetleyici meleklerinin her harfi kaydettiğini biliyor musun? Her yaptığının, her sözünün, her harfinin ahirette eline tutuşturulacak sana ait kitapta yazılı olacağını biliyor musun?"

İşte Nihat Hatipoğlu'nun Sabah'ta yayınlanan "Sosyal Medya'nın günahı" başlıklı o yazısı:

HANGİ ÇİRKİN OKSİJEN ORTAMINDA YETİŞTİNİZ?

Birbirinizden farklı düşünebilirsiniz. Dini veya siyasi tercihleriniz farklı olabilir. Nitekim Yüce Yaratıcı hakkında bile farklı düşünenler var. Allah'ı bilip itaat eden de var, inkâr eden de var. Farklı düşünmek ayrı; farklı düşünene kin ve nefret duymak ayrı. Biri normal, ötekisi anormal elbet.

Sosyal medyayı taradığımızda; bembeyaz saçına, mezara evrilmiş yaşına rağmen insanlara küfür ve hakaret resitali takdim edenleri dehşetle görüyorsunuz! Nefsini ve fikrini kendisine ilah edinen bu hastalara maalesef şifa dilemek lazım.

Bu tür hastalar, maalesef erkekler gibi kadınlar arasında da yaygın. Sosyal medyada öyle çirkin küfürler, düşük ifadeler görüyorsunuz ki; nine veya dede olmuş bu insanlar hangi çirkin oksijen ortamında yetişti diye sorguluyorsunuz.

Şimdi sosyal medyayı kullanan asosyal kullanıcılara, kötü niyetlilere hatırlatmalarım olacak.

1- Başkasına kullandığın iyi veya kötü sözü aynıyla kendin için kullanıldığını hisset. Ne hissedersin.
2- Kendin için hissettiğin hakkın, başkası için de kullanılma hakkı olduğunu unutma.
3- Başkasının onuruna, iffetine yaptığın saldırının sana aynı dozda söylendiğini düşün. Ne hissedersin?
4- Allah'ın yazıcı gözetleyici meleklerinin her harfi kaydettiğini biliyor musun?
5- Her yaptığının, her sözünün, her harfinin ahirette eline tutuşturulacak sana ait kitapta yazılı olacağını biliyor musun?
6- Bugünler geçecek. Ama ahiret yurdu ebedi olacak. Değer mi, bütün bir ebedi hayatınızı kirletmenize.
7- Her çirkin ve kötü söz kul hakkıdır. Bu kadar yükü nasıl kaldıracaksın.
8- Kullandığın; her çirkin söz, yorum, hakaret, küfrün o küfrü ve yazıyı okuyan insan sayısınca sana yükletileceğini biliyor musun?
9- İnsanın çirkin sözünden ötürü rehin olacağını biliyor musun? (Müdessir, 38)
10- Senin sosyal medyadaki -küfür- ikilik, fitne- hakaret- dostların ahirette senden davacı olacak ve yakana yapışacak biliyor musun? Bu dünyadaki şer dostluğu ahirette düşmanlığa dönüşecek biliyor musun? (Zuhruf, 67)
11- Başkasının babasına- eşine- annesine küfrettiğinde aslında aynıyla kendine küfrettiğini biliyor musun? Peygamberimiz; babanıza, annenize küfretmeyin buyuruyor. Sahabe nasıl küfrederiz ki deyince; başkasının baba- annesine küfreden kendisine küfretmiş, zemin hazırlamış olur buyurur.
12- Küçük- büyük her sözünün ahirette önüne konacağını biliyor musun? (Kehf suresi, 49)
13- Bu kuralların hangi fikre ait olursa olsun herkes hakkında geçerli olacağını biliyor musun?
14- Yazdığın her kötü sözden, küfürden dolayı dünyada olmasa da ahirette mahkemeye çıkacağını, rezil rüsva edileceğini, o kadar aşağılanacaksın ki, keşke hiç yaratılmasaydım diyeceğini biliyor musun?
15- Bütün bunlardan ders almasan ahirette bunların sana tek tek hatırlatılacağını biliyor musun?
16- Bu sözlerim sosyal medyayı küfür, hakaret ve çirkinlik için kullanan şer insanlar hakkındadır. İyi, temiz, nezih ve duru insanları ve kalem erbabını tenzih ederiz. Elbette bütün bu satırlara rağmen ben çirkinleşmeye, germeye, insanlara hakaret etmeye, onur kırmaya devam edeceğim diyenlere ise şunu diyoruz:

Arkadaş! İşin hakikaten zor. Orada hesaba katmadığın bir karşılama göreceksin. O zaman bu sosyal medyayı hiç tanımasaydım keşke diyeceksin. Diyeceksin de, faydasını görmeyeceksin o günkü pişmanlığının.