BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Nidanın ölümünde yeni şüphe!

Nida'nın İranlı milisler tarafından öldürüldüğü öne sürülüyordu. Ancak Nida'yı öldüren kurşun kafaları karıştırdı

Abone ol

"Nida'yı kim öldürdü?" sorusuna Tahran yönetimi çok tartışılacak bir iddiayı ortaya attı. Kafaları karıştıran iddia Tahran yönetiminden geldi.

İran’da isyanın simgesi haline gelen Nida Sultani’nin Batılılar tarafından öldürüldüğünü öne süren Tahran yönetimi, Nida’yı öldüren kurşunun İranlı milislerin kullandığı türden olmadığını açıkladı.

Yetkililere göre, cinayet “kaçak bir silahla” işlendi. Dini lider Hamaney geçen cuma “Nida Batılılar tarafından öldürüldü” iddiasında bulunmuştu.

İRAN BÜYÜKELÇİSİNE GÖRE CIA'İN OYUNU

İran’ın Meksika Büyükelçisi de dün CNN’e yaptığı açıklamada Nida’nın vücudundan çıkan kurşunun Besiçlerin kullandığı türden olmadığını öne sürdü.

Büyükelçi “Gösterilerin yoğun olmadığı bir noktada, bu kadar kameranın önünde öldürülmesi ilginç bir durum. Bu CIA’in bir oyunu” diye konuştu.

AHMEDİNEJAD, OLAYIN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 12 haziranda yapılan seçimlerin sonucuna itiraz amacıyla düzenlenen gösterilerde Nida Ağa Sultani adlı genç kızın öldürülmesi olayının araştırılması talimatını verdi.

Yargı erkine gönderdiği mektupta “Nida'nın öldürülmesi olayının yabancı kitle iletişim araçları vasıtasıyla İran aleyhinde siyasi şantaj olarak kullanıldığını” belirten Ahmedinejad, “Yargı, olabildiğince ciddi bir şekilde Ağasultan'ın öldürülmesi olayını araştırsın. Sorumlular yakalanarak yargılansın ve sonuç halkın bilgisine sunulsun” ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, Nida'nın öldürülmesini “yürek yakıcı” diye niteledi ve olaya ilişkin şüphenin ortadan kaldırılmasını istedi.

İran makamları, Nida'nın önceden planlanmış bir şekilde tahrikçiler tarafından gösterinin olduğu yerde değil de bir ara sokakta öldürüldüğünü belirtmişti.