BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Popun kralı Jackson sevenlerini ağlattı

Milyonlarca seveni son defa saygılarını sunmak için akın akın Los Angeles'a gelip büyük izdiham oluşturdular.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

ÖZEL HABER

Michael Jackson’ın cenaze töreni için dünyanın dört bir tarafından insanlar akın akın Los Angeles’a geliyorlar. Cenaze töreninin Elvis Presley ve Prenses Dıana’nın cenaze törenlerinden daha kalabalık olması bekleniyor. Jackson ‘ın ailesi defin töreninin gizlice yapılıp daha sonra televizyonda izleyicelere ulaştırılmasnı istiyor.

 
Los Angeles polis şefi,bu tarihi olaya hazırlandıklarını ancak ailesinin önce cenazeyi kaldırmak istediklerini açıkladı .Ailesi sanatçının Neverland’daki eski çiftliğine gömülmesini kararlaştırdı.

Mıchael Jackson’ın eski menajeri Dr Tohme Tohme ve Colony Capital, Sandra Barbara yakınındaki 1,050 hektarlık arazisinin ipotek altında olduğunu söyledi. 2005 te taciz suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat eden Jackson’ın kabri Elvis Presley’in mezarından oldukça kalabalık olmasına rağmen geride bıraktığı yarım milyonluk dolarlık borç kendisi için bir utanç kaynağı oldu.

Neverland’daki iki dar yolda ilerleyecek olan kalabalığın trafiği yavaşlatılmasından korkulduğu için cenazenin gizli bir yerde gömülmesi istendi.

1977 yılında Elvis Presley’in 80 binden fazla hayranı Memphis’teki cenaze töreni için sokakları doldurmuştu. Prenses Dıana’nın 1997’deki cenaze törenine ise yarım milyonda fazla gözü yaşlı insan katılmıştı.

Cenazesine Elizabeth Taylor, Paul McCartney, Liza Minnelli, Brooke Shields, Britney Spears, Justin Timberlake, Madonna ve eski eşi Lisa Marie Presley’in katılması bekleniyor.

Annesi Katherina ve babası Joe cenaze töreninde feryat edip ağlamalarına rağmen yine de metanetli bir tavır sergilediler. Kendisinin alkolli bir şekilde uyanmadığını,birileri eğer kendisine iyi tavsiyelerde bulunabilseydi kendisinin bugün hala hayatta olabiliceğini ifade ettiler.

20 yıl önce müslüman olan kardeşi Jermaine vasıtasıyla İslamiyetle tanışan Jackson İslamiyeti tamamen benimsemedi. Daha sonra yahudiliğe merak salan Jackson aradığını bu dinde bulamadı.

 Sivil toplum örgütleri ve Jackson’ın arkadaşları cenazesine katılmak için Los Angeles’a uçtular. Ailesi cenaze sırasında vasiyetnemesini isteyip,tabutunu alıp ikinci defa cesede otopsi yaptırtmak üzere gizli bir yere taşıdılar.

CENAZE TÖRENLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

[PAGE]

New York Times meydanında hayranları saygılarını gösterdi 

[PAGE]

Şarkıcının gömülmek istediği Neverlan'daki çiftliği

[PAGE]

Cenazesi Prenses Dıana'nınkinden kalabalıktı

[PAGE]

1977'de Elvis Presley'in cenaze töreni 

[PAGE]