BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Nexus cihaz kullanıcılarına müjde

Çok konuşulan Android 5.1 güncellemesi Google tarafından Nexus cihazlar için nihayet yayınlandı.

Abone ol

Android 5.0 sürümündeki Nexus kullanıcılarını adeta isyan ettiren hataları gideren bu güncelleştirme ile gelen 5 yeni özellik karşımıza çıkıyor.

Device Protection; Bu özellik sayesinde cihazınız eğer çalınırsa yada kaybolursa cihazınız sürekli olarak kilitli kalacak. Telefonunuzu çalan kişi hiç bir şekilde telefonun kilidini açamayacak fabrika ayarlarına çevirse bile sistem kilitli kalacak. Siz Google hesabınız ile telefonunuzdan giriş yaptığınız zaman cihazın kilidi açılacak.

Priority Mode; Android 5.0’da bulunan bu özellik yeni sürüm ile biraz daha geliştirilmiş durumda. Telefonunuzu bir nevi “rahatsız etme” moduna alan Priority Mode’a tıpkı Wi-fi ve Bluetooth ayarlarına olduğu gibi hızlı bir şekilde ulaşabileceksiniz.

Wi-fi ve Bluetooth; Telefon menüsüne girmeden ayarları yapabileceksiniz. Hızlı erişim menüsünde Wi-fi ve Bluetooth simgelerinin altında iki adet küçük ok bulunacak bu oklara tıkladığınız anda, önceden ayarlar menüsünden girerek ulaştığınız tüm Wi-fi ve Bluetooth ayarlarına hızlıca ulaşabileceksiniz.

Ses Tuşu; Yeni gelen güncelleme ile ses tuşu daha işlevsel hale geliyor. Örneğin saat uygulamasında iseniz ses tuşuna bastığınız anda alarm ses düzeyini kısıp yükseltebileceksiniz.

HD Ses Özellikleri; HD Ses zaten birçok telefonda bulunan bu özellik yeni sürümde biraz daha geliştirilmiş, mevcut ses bant genişliği iki katına çıkarılmış ve çok daha net ve temiz bir ses almamızı sağlayacak şekilde geliştirilmiş.

Kaynak: akillitelefon.com