BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KPSS'de son dakika operasyon kim alındı?

2010 yılında yapılan KPSS sınavı için son dakika operasyon geldi. KPSS sınavında kopya çekildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar için düğmeye basıldı.

Abone ol

2010 yılında yapılan KPSS sınavında kopya çekildiği iddiaları sonrası emniyet bu sabah son dakika bir operasyon başlattı. KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin başlatılan operasyonun Ankara merkezli ve çok geniş çaplı olduğu bildirildi. KPSS operasyonu kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Şu ana kadar listedeki 62 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, şüphelilerden 10 kişinin yurt dışına kaçtığını açıkladı. 

14 İLİ KAPSAYAN OPERASYON
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlattı.

82 GÖZALTI KARARI
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 62'i gözaltına alındığı öğrenildi.

BU KİŞİLER ARASINDA KAMUYA YERLEŞENLER DE VAR
Bu kişiler arasında KPSS sınavında başarılı olarak kamu kurumlarına yerleşen 40 kişi de bulunuyor. Başkentte gözaltına alınan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu zanlıların ifadelerine diğer illerdeki zanlıların getirilmesinin ardından başlanacak.

34 ZANLI SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin 14'ten fazla ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 34 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi

ÇOĞUSU CEMAATE MENSUP OKULLARDA VE KURUMLARDA ÇALIŞTIĞI İDDİA EDİLİYOR
Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, soruşturmaya ilişkin KPSS tarihinde 119 net yapılan hiçbir dönemin olmadığını, ancak 2010 sınavında 420 kişinin 119 net, 350 kişinin ise 120 net yaptığını bildirdi. Yetkililer tarafından, bu kişilerin büyük çoğunluğunun cemaate mensup okullarda ve kurumlarda çalıştığının tespit edildiği bilgisi verildi.

BAŞSAVCI:  10 KİŞİ YURT DIŞINA KAÇTI
Ankara merkezli başlatılan operasyon ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak Hürriyet'e şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gözaltı haberi doğru. Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 82 kişilik şüpheli gözaltı listesi bulunuyor. Bu liste kapsamında gözaltılar bu sabah başlatıldı. Şu ana kadar Ankara da toplam 62 gözaltı yapıldı. Listede yer alan şüphelilerden 10 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Soruşturma devam ediyor. Daha fazla ayrıntı veremem. Şimdilik bu kadar.”

SİVAS
Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 14 ilde başlatılan operasyon kapsamında, biri il merkezinde, diğeri Şarkışla ilçesinde 2 kişiyi gözaltına aldı.

Öğretmen oldukları belirtilen bu kişilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderilecekleri kaydedildi.

SAMSUN
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında Bafra Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olan G.B. (40) ile Havza'da öğretmenlik yapan H.A'yı (42) gözaltına aldı.

SAKARYA
2010'da yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Serdivan ilçesindeki özel okulda öğretmenlik yapan C.U. gözaltına alındı.

ISPARTA
Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında Yalvaç ilçesinde bir kişiyi gözaltına aldı. 

İSTANBUL
2010'da yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında,  İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı. Hastanede doktor kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirilen şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderilecek. 

BURSA
2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Ankara merkezli başlatılan operasyon kapsamında, Mustafakemalpaşa ilçesinde bir öğretmen ile Bursa merkezde bir kişi gözaltına alındı.

BU KEZ FUATAVNİ DEĞİL AVUKAT DUYURDU
KPSS operasyonunun bu sabah başlayacağını ve çok geniş çaplı olacağı dün akşam Twitterı dalgalandırmıştı. Bu kez operasyon haberini veren Fuatavni değil Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan oldu.

PARALEL YAPI SAVCIYI TEHDİT ETTİ İDDİASI
Fidel Okan, twitter'dan savcılığın KPSS ile ilgili olarak düğmeye basacağını iddia ederken, soruşturma savcısı Yücel Erkman'ın ailesi üzerinden tehdit edildiğini iddia etti.

İşte Okan'ın yazdıkları;
1-Paralel Yapı korkulu rüyası olan KPSS Soruşturmasını engellemek için, soruşturma Savcısı Yücel Erkman'ı bugün TEHDİT edip ŞANTAJ yaptı...

2-Yarın yapılacak KPSS operasyonu öncesi son hamlesini yapan örgüt, Savcı Erkman'ı alçakça çocuklarının can güvenliği üzerinden tehdit etti.

3- Tehdit eden şahısların kullandığı telefon ile ilgili Emniyet çok önemli bilgilere ulaştı. Telefon hatt-ı yeni ve tek kullanımlık.

4- Fuatavni ve avanesi şunu kafasına soksun, Tehdit içeren telefon görüşmesinin yapıldığı yerin Ankara Çukurambar olduğunu biliyoruz.

5-Savcıya yapılan tehdide ilişkin tutanak aşağıdadır. Paralel Örgütün kirli yüzünü anlamak için herkes paylaşsın
256.20150322220302.20150323084459.jpg
6- Paralel Örgüt mensuplarına kötü haberi şimdiden verelim; Elinizden geleni ardınıza koymayın şantaj ve tehditiniz hiç bir işe yaramayacak.

7-Operasyon planlandığı şekilde yapılacak, bütün pislikler tek tek ortaya çıkarılacak. Şantaj yaptıkları diğer kişileride biliyoruz...