BIST 10.314
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.454,06
HABER /  DÜNYA

New Yorklular'ın ödü patladı

Amerika 11 Eylül'ün korkusunu üzerinden atamadı. Araçta bulunan patlayıcılar kentte panik havası meydana getirdi.

Abone ol

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Times meydanında bir araçta patlayıcı bulunmasıyla ilgili soruşturmada Taliban ya da başka bir radikal İslamcı örgüt bağlantısına işaret eden bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Times meydanı olayın ardından araç ve yaya trafiğine kapatıldı

Kamera kayıtlarını inceleyen polis yetkilileri, orta yaşlı, beyaz bir erkeğin zanlı olarak arandığını söyledi.

Kayıtlarda söz konusu kişi bombalı aracın bulunduğu bölgede şüpheli hareketler yaparken ve çıkardığı gömleğini çantasına koyaarken görülüyor.

Daha önce saldırı girişimini Pakistan Talibanı'nın üstlendiği yolunda haberler çıkmıştı.

'11 Eylül paniği'
Nissan Pathfinder tipi araçta patlayıcılar bulunması kentte büyük bir paniğin yaşanmasına neden oldu.

Tiyatrolarıyla ünlü Broadway yakınlarında meydana gelen olay nedeniyle kentin bu bölümü yaya ve araçlara kapatılırken, ABD Başkanı Barack Obama ile Michael Bloomberg, New York polisini kutladı.

Bloomberg, ''Çok şanslıydık, New Yorkluların uyanıklığı ve polisin profesyonel davranışı çok ölümcül olması muhtemel bir olaydan bizleri korudu'' dedi.

Olay, bir sokak satıcısının araçtan duman çıktığını farkederek polisi uyarmasıyla ortaya çıktı.

PATLAYICI AMATÖR GÖRÜNÜYOR

Ağır silahlı güvenlik görevlileri ve acil müdahale araçları bölgeye sevkedilirken, bombalı bir araç şüphesiyle bölgenin boşaltıldığının duyulması çevrede bulunan büyük bölümünü turistlerin oluşturduğu insanlar arasında büyük şaşkınlık yarattı.

Bloomberg, patlayıcının ''amatör'' göründüğünü ama ülkenin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi hatırlatan önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Aracın motorunun çalışır halde olduğu da saptandı.

Soruşturmaya Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin de katıldığı bildirildi.

İKİZ KULELERE BİR KAÇ KM UZAKLIKTA

New York'taki BBC muhabiri Barbara Plett, olayın duyulmasının hemen ardından New Yorkluların akıllarına sadece bir kaç kilometre uzaklıkta 11 Eylül 2001'de meydana gelen saldırıları getirdiğini aktarıyor.

New York'taki son terör alarmı, bu yılın ilk aylarında Afganistan göçmeni Necibullah Zazi ve Zarein Ahmedzay'ın kentin metro sistemine saldırı düzenleme girişiminde bulunduğunun ortaya çıkmasıyla yaşanmıştı.

Her iki zanlı da suçlamaları kabul etmişti.