BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.449,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genç TEMA'ların yeşil seferberliği

Genç Tema vakfı üyeleri fidan diktiler... 50 kişilik öğrenci grubu 1000 adet fidanı kısa sürede dikerek, kentin yeşile katkıda bulundu.

Abone ol

Erzincan Üniversitesi(E.Ü.) Genç TEMA Vakfı Üyeleri Erzincan Atatürk Kent Ormanı’nda bin adet çam fidanını toprakla buluşturdular.

Erzincan merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Atatürk Kent Ormanı’na 50 öğrenci yaklaşık bin adet fidan dikti. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda öğrenciler kısa sürede fidan dikimini tamamladı.

Genç TEMA Vakfı sorumlusu Fatih Karakoyun, Erzincan Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Genç TEMA Vakfının çalışmaları aralıksız olarak süreceğini vurguladı.

Şu anda Atatürk Kent Ormanında çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Karakoyun burada fidan dikenlerin görülü olduğunu vurguladı. Erozyonu önlemek, daha temiz bir çevre için mücadele ederek gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Genç Temacılar, toplumunda bu konuda duyarlı olmalarını ve bol bol fidan dikerek doğayı karımalarını istediler.

Öte yandan Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü Kemah İlçe Şefi Abdullah Kolcu, TEMA ile işbirliği yaparak fidan dikimini teşvik etmek için bu tür sosyal etkinliklere ortak olduklarını dile getirerek, Orman İşletme olarak Erzincan’ın her köşesinde fidan üretim ve fidan dikim çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini hatırlattı.