BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Samsun şehidini bağrına bastı

Diyarbakır'da şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu bugün memleketi Samsun'da gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı...

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu için memleketi Samsun'da cenaze töreni düzenlendi.

Onbinlerce Samsunlu şehidine son görevini yapmak üzere cenaze töreninde hazır bulundu, apartmanlara Türk bayrağı asıldı.

Gece konulduğu Esentepe Kışlasındaki Askeri Hastanenin morgundan alınan naaş, şehidin Bahçelievler Mahallesi Tunalar Geçidi'ndeki evinin önüne getirildi.

Burada cenaze bir süre bekletilirken, toplanan kabalık terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehit teğmenin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Anne Ayşe, baba Mehmet ve kardeşleri Hasan ve Samet Altunoğlu'nu yakınları teskin etmeye çalıştı.



Bu arada, geçen hafta şehit olan Samsunlu er Selman Özay'ın babası Rahim ile annesi Kadriye ve kardeşleri de cenazede hazır bulundu.

Cenaze daha sonra büyük boy Türk bayrakları taşıyan uzun bir kortej eşliğinde Lise Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nı takiben Büyük Camiye taşındı. Cenazenin taşınması sırasında Samsun-Ordu kara yolunun bir bölümü bir süre trafiğe kapalı tutuldu.

Büyük Camide kılınan namazın ardından şehit teğmenin cenazesi defnedilmek üzere Kıranköy Mezarlığındaki şehitliğe götürüldü.

Törene, şehit teğmenin yakınları ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu askeri ve sivil kurumların yetkilileri katıldı.