BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.451,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hakkarili çocuklar denizi gördü

1 Mayıs'ta İstanbul'a gelen Hakkarili öğrenciler, Fenerbahçe-Eskişehir maçını izleyip Boğaz turu yaptı.

Abone ol

Hakkâri Emniyet Müdürlüğü terörün içine çekilmek istenen çocukları korumak amacıyla önemli projelere imza atıyor. Daha önce okullara giderek çocuklara futbol topu dağıtıp onlarla futbol maçı yapan polis, bu kez liseler arası futbol turnuvası düzenledi. Turnuvayı kazanan liselilerin ödülü ise İstanbul gezisi oldu. 1 Mayıs'ta İstanbul'a gelen liseliler, Fenerbahçe-Eskişehir maçını izleyip Boğaz turu yaptı. Denizi görmenin şaşkınlığını yaşayan liseliler, "Hakkâri artık terörle anlılmasın. Bu tür faaliyetler artırılsın. Olan olaylardan biz de rahatsız oluyoruz" dediler.

Habertürk'ün haberine göre Hakkâri Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği okullar arası futbol turnuvasının şampiyonu Cumhuriyet Lisesi öğrencileri oldu. Takımın 14 öğrencisi İstanbul gezisi ile ödüllendirildi. Öğrenciler ilk kez geldikleri İstanbul'un büyüsüne kapıldı. Öğrencilere Beden Eğitimi Öğretmeni Ozan Toker ve Hakkâri'de Terörle Mücadele Şubesinde görev yapam polis memurları Ramazan Derin ve İsa Doğan eşlik etti. Öğrenciler, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezip, Fenerbahçe-Eskişehir maçı süpriziyle de karşılaştılar. Tribün coşkusunu ve maç ortamını ilk kez yaşadıklarını söyleyen liseliler, futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirip tanışma fırsatı buldular. Öğrenciler İstanbul gezisinin dünkü son gününde Yerebatan Sarayı, Fatih ve Sultanahmet Camii'ni gezip Boğaz turuna çıktı.

İstanbul'un eşsiz manzarasını hayranlıkla izleyen çocuklar, Hakkâri'nin sürekli terör olaylarıyla anılmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirttiler. Liseliler, "Hakkâri hakkındaki önyargının değişmesini istiyoruz. Hep terör olaylarıyla anılması bizi de rahatsız ediyor. Aynı ülke içinde hepimiz kardeşiz. Lüften herkez Hakkâri'ye gelip orayı görsün. Bizim birbirimizle sorun yaşamadığımızın farkına varacaklar. Bu tür etkinliklerinde artırılması lâzım. Bugün biz geldik, yarın başka arkadaşlarımız gelsin. Polis olsun öğretmenlerimiz olsun bize çok iyi davranıyorlar. Gidince burada yaşadıklarımızı arkadaşlarımıza da anlatacağız. Bizim için unutulmaz bir hediye oldu. Hakkâri Valiliği'ne ve Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz" dediler.

Polis yetkilileri, terörle mücadelede çocukların önemli yer tuttuğunu belirterek, bu tür faaliyetlerle PKK'nın çocukları kullanmasının önüne geçilebileceğini belirtiyor.