BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Nevzat Aydın Yemek Sepeti'yle para dağıttı

Nevzat Aydın yemeksepeti.com sitesini yabancıya sattı aldığı paranın 27 milyon dolarını çalışanlara dağıttı. Nevzat Aydın bir anda bu hareketiyle günün adamı oldu.

Abone ol

ABD birinci, İngiltere ikinci Türkiye ise üçüncü... Nevzat Aydın Yemek Sepeti sitesi ile kendi kişisel başarı hikayesini oluştururken Türkiye'ye de bir derece kazandırdı. Bunun sonucunu da rekor satışla aldı. 15 yıl önce kurduğu yemeksepeti.com sitesini tam 589 milyon dolara Alman şirketine sattı.

Nevzat Aydın'ın gündeme oturtan bu satıştan çalışanlarına yaptığı jest oldu. Türkiye'de bugüne kadar ne Sabancılar ne Koçlar bunu yaptı. Nevzat Aydın satıştan aldığı paranın 27 milyon dolarını 114 çalışanı arasında paylaştırdı.

BÖYLE PATRONLAR DA VARnevzat-aydin-kimdir.20150727125926.jpg
Patronlar açısından elbette 'kötü' bir örnek. Bir yanda çalışanlarına 27 milyon dolar dağıtan Nevzat Aydın gibi bir adam, öte yanda 69 çalışanını tazminatsız ihtarsız bayram üstü kapıya koyan Yiğit Şardan gibi bir patron... Üstelik Yiğit Şardan kişisel servetiyle Nevzat Aydın'ı ikiye katlayacak bir güce sahip. Yani mesele 'çok paraya sahip olmak' değil 'adam gibi adam' olmakla ilgili.

PEKİ BUNU NİYE YAPTI?
Nevzat Aydın'ın 27 milyon doları bir kalemde 'üstelik vergisi ödenmiş' şekilde 114 çalışanına dağıtmasının sebebi neydi? Ayşe Arman'a verdiği röportajda 'niye böyle bir şey yaptınız çalışanları motive etmek için mi?' sorusuna verdiği yanıt '"Hayır, hak ettikleri için!" şeklinde oluyor.

Nevzat Aydın "Kötü örnek olduk başka patronlara" diyerek yaptığı şık hareketi şöyle anlatıyor;
"Bizden nefret edecekler. Ama durum bu. Hiçbir sözümüz, yükümlülüğümüz olmamasına rağmen, şirketin bu satıştan elde ettiği paranın 27 milyon dolarını çalışanlarla paylaşıyoruz.
Kendi kazandığımızı dağıtıyoruz. Vergisi ödenmiş bir şekilde. Bu, Türkiye'de bir ilk bu arada.
Çünkü ortada bir başarı varsa, bunu hep beraber gerçekleştirdik.

3-5 BİN LİRAYA HAYAT BOYU EV ALINMAZ
nevzat-aydin-yemek-sepeti.jpg
Ağlayanlar, mektup yazanlar, çığlık atanlar... Duygulu şeyler yaşandı tabii. Çünkü insanların hayatını etkiliyorsunuz. İnsanlar ev alabiliyor, araba alabiliyor. Öbür türlü 3-5 bin lirayla ya da 7 bin lira maaşla, hayat boyu yapamayacakları bir- takım şeyleri, bu kadar yüksek rakamlarla bir anda gerçekleştirebiliyor. İyi bir şey. Keşke daha fazla verebilsek...