BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.411,80
HABER /  GÜNCEL

Neden bulamadık açıklaması!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına ilişkin son bulguları verdi. 18 saattir neden bulunamadığını açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Yazıcıoğlu ile ilgili bir açıklama yaptı. Şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 112'den ilk bilgi ulaştı... Önce nerede olabilir diye bakıldı. sonra telefon konuşmasından yer tespiti yapılmaya çalışıldı. Daha sonra helikopter bir sinyal veriyor mu onun üzerinde çalışıldı. Tüm birimlerimiz seferber oldu.

helikopter bir sinyal vermiyor. sinyal veren bir cihaz olası gerekiyor ama sinyal vermiyor. Helikopterin teknik imkanlarından bir bilgi alınamıyor...

telefon konuşamsı ve bizim iletişim birimimizin koordinat tespitiyle yapılmaya çalışılıyor. 10-25 km.'lik bir alanı kapsıyor. Alan karlı, yukarılarda sisli... Kar yağışı devam ediyor. Ama tüm birimlerimiz çalışıyor. Ankaradaki tüm imkanlarımız mümkün olduğunca geldi.

meclis başkan vekilimiz büyük üzüntü içinde... Biliyorsunuz onun akrabası... Tam çalışmaları değerlendirip izliyor. Dün tabii helikopterler bölgeye getirildi. Ama sis ve yağış onların çalışmasını engelledi.

Özellikle insan ısısı sinyali alabilen Casa helikopteri çalışıyor. Şu anda da uçuyor. Askeri birliklerimiz, jandarma alay komutanlığı mensupları, korucular, sivil savunma ekipleri çalışıyor.

Saat 4 gibi Genelkurmayla görüştüm. Takviye yönünde tedbirler alındı. Özel birimler kuvvetleri buraya geldi. Mümkün olan tüm takviye yapıldı. Sivil savunma ekipleri, AKUT çalışmalara katıldı. Ama şu ana kadar da bir sonuç alamadık.

Önce Sisne bölgesi araştırıldı. Gece 12'den itibaren Korucuoğlu bölgesine ulaşıldı. Zirveye ulaşıldı. Ama orada da bir şey bulanamadı.

Helikopterler sabah kalkmaya çalıştı ama yarı yoldan döndüler.Ama şimdi hava açıldı. Helikopterler havada... Karadan ve havadan çalışmalar sürdürülüyor.

Hem bölgede hem Ankara'da ve çevre illerde devletimizin tüm imkanları kullanılıyor. Umudumuz biraz sis dağılıyor. Sayısı 2000'i aşan arkadaşlarımız çalışmalarına devam edecek. Umuyoruz çok gecikmeden sonuç alırız... Şunu tekrar ifade etmek istiyorum. Helikopterde bir sinyal yok... Nokta yer tespiti yapamıyoruz.

Üzüntümüz büyük, ilk anda ulaşmayı arzu ederdik. Önce de umutlandık doğrusu bu yönde... Allah korktuğumuza uğratmasın... Nevzat Pakdil tabii en büyük acı onların, yeğenlerinin babası...

Nevzat Pakdil:

Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah korktuğumuzdan emin eylesin. Duyduğumuzdan itibaren gerekli temasları yaptım. İçişleri Bakanı, Vali, Kaymakam herkes büyük bir gayretin içine girdiler. Eldeki bilgiler sınırlıydı. Tüm partiler ayrım gözetmeksizin büyük gayret içinde oldular.