BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Necip Hablemitoğlu suikastinde son dakika haberi! Levent Göktaş kayıplara karıştı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Necip Hablemitoğlu suikastiyle ilgili 9 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Son dakika haberine göre 5 kişi gözaltında. Suikastin kilit ismi Levent Göktaş ise kayıp.

Abone ol

Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirilmesinin ardından suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen isimlere yönelik şafak vakti operasyon düzenledi.  Şüphelilerden 5'i Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı, 4 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltı kararı verilenler arasında emekli albay Mustafa Levent Göktaş da var.

Kimler hakkında gözaltı kararı var?
Hablemitoğlu suikastı döneminde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda MAK Alay Komutanı olan Levent Göktaş, birimde çalışan Tarkan Mumcuoğlu, İstihbarat Şube Müdürü Fikret Emek, Altan Bora, Bülent Kutsal, Tan Dervişoğlu, Kamil Metin, Memiş Aytekin ve Osman Tuncer hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan Levent Göktaş ve Tan Dervişoğlu'nun yurtdışına çıktığı öğrenilirken diğer isimlerin şu an gözaltında alındığı ifade edildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan Levent Göktaş yurtdışına kaçmış.

Necip Hablemitoğlu, FETÖ'nin devletteki paralel yapılanmasını ifşa ettiği kitabını yayınlayamadan Ankara'daki evinin önünde 18 Aralık 2002'de suikast sonucu öldürülmüştü.

Nuri Bozkır kilidi çözdü
Suikastın şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, kırmızı bültenle aranırken, MİT tarafından Ukrayna'da yakalanıp Türkiye'ye getirilerek 27 Ocak'ta Emniyet'e teslim edilmiş ve 8 Şubat'ta "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından tutuklanmıştı. Eski özel kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır’ın savcılık ifadesinde, o dönem üst düzey rütbede bulunan bir ismin 2002 Kasım ayı ortalarında kendisini çağırarak, örtülü bir görev kapsamında Hablemitoğlu’nu hedef olarak bildirdiğini ve kendisinden Portakal Çiçeği Sokak'ta keşif yapmasını istediğini anlatmıştı.

Suikast öncesi Hablemitoğlu'nu takip ettiği ortaya çıkan eski Özel Kuvvetler mensubu Bozkır'ın ifadeleri doğrultusunda İrfan Birkan, Birol Ercan, Aydın Köstem, Nizamettin Avşar ve Mehmet Narin gözaltına alınmıştı. Hem Nuri Gökhan Bozkurt, hem de diğer şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından derinlemesine çalışma yapıldı.

Suikasti birlikte planlamışlar
2001 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı MAK Alay Komutanı olan Levent Göktaş'ın aralarında olduğu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Kararda, Nuri Gökhan Bozkurt'un da Necip Hablemitoğlu suikasta kurban gittiği dönemde aynı birimde çalıştığı, gayri resmi organizasyonun bu birimde planlanmış olduğuyla ilgili bilgiler aktarıldı. O dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan MAK Alay Komutanı Levent Göktaş, birimde çalışan Tarkan Mumcuoğlu, İstihbarat Şube Müdürü Fikret Emek, Tan Dervişoğlu, Altan Bora, Bülent Kutsal ve Hacı Arabacı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ergenekon'un 51 Nolu DVD'si ve İnan Kıraç'ın SBK'daki hissesi

Mustafa Levent Göktaş ismi ilk olarak Ergenekon soruşturmaları sırasında gündeme geldi. İçiresinde üst düzey yargı, asker ve sivil bürokratların mahrem görüntülerinin olduğu iddia edilen "51 nolu DVD" Levent Göktaş'ta çıkmıştı. Göktaş, Ergenekon kapsamında uzun süre tutuklu kalmıştı.
Kamuoyu Levent Göktaş ismini son olarak SBK Holding olayında duymuştu. Tartışmaların ardından Levent Göktaş, SBK Holding'in elindeki hisseleri İnan Kıraç adına SBK Holding'ten devralmıştı. 

Necip Hablemitoğlu 32. Gün'de FETÖ'yü anlatmıştı
1999 yılında 32. Gün programına katılan Necip Hablemitoğlu Fethullah Gülen örgütünün yapılanmasını anlatmıştı.  

Levent Göktaş'ın emir subayı her şeyi itiraf etmişti

Hablemitoğlu cinayetinin emrini vermekle suçlanan eski Albay Levent Göktaş'ın emir subayı Mehmet Narin soruşturma kapsamında daha önce tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Mehmet Narin ifadesinde şunları söylemişti: "2002 yılında birlik dışına çıktığımda Levent Göktaş'ın isteği üzerine kendisine kullanması için adıma kayıtlı kontörlü hat aldığımı biliyorum. Ancak şu an bu numaraları hatırlamıyorum."
- Aydın Kösem denilen kişiyi Levent Göktaş'tan dolayı tanıyorum. Levent Göktaş'ın özel aracının şoförlüğünü yaptığım dönemde Emek 1 Caddesi'nin başında bu kişiye ait olduğunu söylediği ofise kendisini bırakmamı istemişti. Yine bazı zamanlarda kendisini bu ofisten almamı istemişti. Levent albayımla konuşurken bana, 'Bunlar maden işleriyle uğraşıyor. İşleri çok zor' demişti.
- Cinayet günü Levent Göktaş beni aradı. Yanına çağırdı. Yanına gittiğimde bana kendisiyle ilgili hazırlanmış CV'leri verdi. Konya iline gideceğimizi belirtti. Kendisi daha öncede bana MİT Müsteşarlığına aday olduğumu bahsetmişti. Konya iline CV'lerle gideceğimizi, burada dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile görüşeceğimizi CV'leri vereceğimizi söyledi.
- Kendisi şahsi aracını kullandı. Yanında Arzum Okutan isimli bir kadın, arkada da ben olacak şekilde Konya'ya gittik. Konya ilinde Hilton oteline gittik. Ben ve bayan arkadaşına lobide oturmamızı söyledi. Kendisi otelin başka bir bölümüne CV'lerle gitti.
- Bir süre sonra yanımıza geldi. 'Konya'ya gelmişken Antalya'ya gidelim. Dışişlerinde diplomat olan bir arkadaşım gelmiş. Onu ziyaret edelim ' dedi. Antalya'ya gittik. Otele yerleştik. Ben oteldeyken Levent Göktaş'ın kiminle görüştüğünü bilmiyorum.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İbrahim Tatlıses`in sır gibi saklanan torunu Berfin sosyal medyayı salladı! Tam bir esmer bomba
Foto Galeri İbrahim Tatlıses`in sır gibi saklanan torunu Berfin sosyal medyayı salladı! Tam bir esmer bomba Galeriye Gözat