BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.409,16
HABER /  GÜNCEL

Necdet Özel'den bir ilk

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajında onları da unutmadı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir mesaj yayımladı. Özel, kutlama mesajında ilk kez köy korucularına da teşekkür etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de binlerce yıllık şanlı tarihimizin bir nişanesi olan üniformalarının onurunu korumaya devam edeceklerine yürekten inandığını belirten Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de binlerce yıllık şanlı tarihimizin bir nişanesi olan ve şehitlerimizin ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla şereflendirdiği üniformamızın onurunu korumaya, Silahlı Kuvvetlerimizi çağın en modern teknolojisi ve millî kaynaklarla üretilmiş silah sistemleriyle mücehhez ve dünyanın en saygın ordularından biri olarak yaşatmaya, varlığınızla yüce milletimizin bekasının teminatı ve gurur kaynağı olmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için mesaj yayınladı. Genelkurmay ayrıca 29 Ekim günü münasebetiyle '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Afişleri' hazırladı.

Afişlerin ilkinde Atatürk'ün 'Türk Millitenin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir' sözü ile birlikte 'Kazandırdığın Cumhuriyet için minnettarız' ifadeleri yer aldı. İkinci afişte ise Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır' sözü ile birlikte '29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun' ifadeleri yer aldı.

Mesajında yüce milletimizin tarihte eşine az rastlanır biçimde, yediden yetmişe bir olup verdiği bağımsızlık mücadelesinin birbirinden parlak zaferlerle neticelendiğini belirten Özel, "Büyük Devlet Adamı ve Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve bir medeniyet projesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 90'ıncı yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bundaki başarıyı Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârane yürümesine borçluyuz.' veciz sözünde ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti ile yüce milletimiz, dünya milletleri arasında hak ettiği saygın yerini alırken, kendisine esareti layık görenlere de önemli bir ders vermiştir." diye konuştu.

"Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de binlerce yıllık şanlı tarihimizin bir nişanesi olan ve şehitlerimizin ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla şereflendirdiği üniformamızın onurunu korumaya, Silahlı Kuvvetlerimizi çağın en modern teknolojisi ve millî kaynaklarla üretilmiş silah sistemleriyle mücehhez ve dünyanın en saygın ordularından biri olarak yaşatmaya, varlığınızla yüce milletimizin bekasının teminatı ve gurur kaynağı olmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum." diyen Özel mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu tarihî gün vesilesiyle; başta Cumhuriyetin kurucusu Ebedî Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve bu uğurda hayatlarını ortaya koyan neslin kahraman fertleri ile kutsal bildikleri vatan toprağı üzerinde hür bir millet ve bağımsız bir devlet için, bir an olsun tereddüt etmeden hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Şehit ve gazilerimizin kıymetli aile fertlerinin, hayatta olan gazilerimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarının, değerli aile bireylerinin, emekli mensuplarımızın, köy korucularımızın ve yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine başarı, sağlık ve mutluluk dolu güzel günler diliyorum."