BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.487,55
HABER /  DÜNYA

90. yılında farklı cemaatlerden ortak koro

Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndan düzenlenen ’’Birlikte Yaşamak Konseri’’, farklı dini cemaa...

Abone ol

Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndan düzenlenen ’’Birlikte Yaşamak Konseri’’, farklı dini cemaatlere mensup bestekar, söz yazarları ve türkücüleri bir araya getirdi. Konserde üç semavi dine mensup korolar ilahiler seslendirirken, sema ve semah gösterileri sunuldu.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen ’’Birlikte Yaşamak Konseri’’nin ilk bölümünde Sinagog Maftirim Korosu, Nişan Çalgıcıyan Akapella Korosu ve Taşkın Savaş Müzik Topluluğu sahne aldı. Üç semavi dine mensup korolar,zaman zaman ayrı, zaman zaman da birlikte ilahiler seslendirdi.

FARKLI DİN MENSUPLARINDAN BESTELER
Sema ve semah gösterisinin de sunulduğu ilk bölümün ardından genel sanat yönetmenliğini Taşkın Savaş’ın yaptığı etkinlikte ikinci bölüme geçildi. Farklı dillerin, kültürlerin ve dinlerin asırlardır birlikte barış içinde yaşadığı İstanbul’un tarihi kimliğini yansıtmayı amaçlayan konserde Türk, Ermeni, Rum ve Yahudi bestekar ve söz yazarlarının şarkı ve türkülerinden örnekler sunuldu. Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu ve Selim Hubeş yönetimindeki Los Paşaros Seferadis gruplarının da seslendirdiği eserler konuklara unutamayacakları bir gece yaşattı.

’’BU ZENGİNLİĞİ YAŞATMAYA ÇALIŞTIK’’
İstanbul’un farklı dillerin, kültürlerin ve dinlerin asırlardır birlikte barış içinde yaşadığı medeniyetlerin başkenti olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, “Bu eşsiz beraberliği, asırlardan beri süzülüp gelen ortaklığı, müzikteki makamsal birliktelik etrafında özetleyerek Birlikte Yaşamak Konserleri’ne taşıyoruz. 17.konserimizde de bu zenginliği yansıtmaya çalıştık” dedi. Gecenin sunuculuğunu ise Ayşe Egesoy gerçekleştirdi.
(İHA)