BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.456,09
HABER /  GÜNCEL

Ne Messi ne de Ronaldo

Rusya’da Roberto Carlos’un formasını giydiği Anzhi Makhachkala, yılın en büyük transferinde artık sona doğru yaklaştı.

Abone ol

Rus ekibinin uzun süredir peşinden koştuğu İnter’de forma giyen Samuel Eto’o’yu almak konusunda, kulübüyle anlaştı. Yıldız oyuncunun yıllık 20 milyon euro alacağı konuşuluyor.

Milano temsilcisinin Eto’o için 30 milyon Euro (77 milyon 400 bin TL) bonservis parası alacağı belirtilirken, Kamerunlu forvet de dünyanın, kulübünden en çok para kazanan oyuncusu unvanını açık ara farkla elde edecek.

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde bulunan ve sahibi ünlü petrol zengini Süleyman Kerimov olan ekip, Eto’o ile 3 yıllık bir anlaşmaya imza atacak. Futbolcunun menaceri Claudio Vigorelli, Fransız gazetesi L’Equipe’e yaptığı açıklamada, “Sağlık kontrolü ve ufak detayların da tamamlanmasının ardından Eto’o, yarın (bugün) ya da salı günü resmi imzayı atacak” ifadelerini kullandı.

YILLIK 20 MİLYON EURO

Tecrübeli yıldızın, takımdan yıllık 20 milyon Euro (51 milyon 600 bin TL) net ücret kazanacağı, bununla birlikte Makhackala bölgesinde değil, aynı Roberto Carlos gibi 2 bin kilometre uzaklıktaki Moskova’da kalacağı öğrenildi. Şu an Çizme ekibinden yıllık 8 milyon Euro kazanan tecrübeli oyuncu, Rusya’da toplam 5 milyon Euro’yu bulması beklenen primleriyle birlikte 25 milyonluk bir kazanç elde edecek.
 
Milli futbolcunun maç günleri takımın bulunduğu kente gideceği vurgulanırken, ayrıca kendisine özel bir jet de tahsis edileceği bildirildi.

DANİ ALVES'İ DE İSTEDİLER
 
Bu sayede Eto’o ve ailesinin, istediği zaman Barcelona ya da Milano’daki evlerine gidebilecekleri yazıldı. Bu arada İspanyol basını, Anzhi’nin Barcelona’dan Dani Alves’i istediği ve bunun karşılığında 40 milyon Euro teklif ettiğini öne sürdü.