BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.527,30
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar 'barış' için dağlara çıktı

Çoğu kadın yüzlerce kişi, sabah erken saatlerinde asker mevzilerine yakın bölgelerdeki yüksek tepelere çıkarak, pankartı açtı.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı boşaltılmış olan Zevyan Köyü'nün tepeleri arasındaki bölgede, sınır ötesi hava harekatı ve operasyonları protesto etmek için başlatılan canlı kalkan eylemi sürüyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

SİLAHLAR SUSSUN TARAFLAR KONUŞSUN

Çoğu kadın yüzlerce kişi, sabah erken saatlerinde asker mevzilerine yakın bölgelerdeki yüksek tepelere çıkarak, "Çocuklarımız ölmesin, silahlar sussun, taraflar konuşsun" pankartı açtı.

DAĞLARI AŞARAK FEDERAL KÜRDİSTAN'A GELDİK

Barış Anneleri İnisiyatifi aktivisti Hava Kıran, akın kanın ve yaşanan ölümlerin sona erdirilmesi amacıyla bu eylemi yaptıklarını belirterek, kamuoyuna böyle seslendiler: "Bizler barış anneleri olarak Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüştük. Bizi oyalayarak 'size döneceğiz' dediler. Bugüne kadar ne Başbakan'dan ne de milletvekillerinden bir ses çıkmadı. Biz burada çözüm olmasını istiyoruz. Kararımızdan vazgeçmeyeceğiz ve tek kişi buradan gitmeyecek. Buraya göğsümüzü kurşunlara siper etmek için geldik. Dağları aşarak Federal Kürdistan Bölgesi'ne geldik. Çözüm için buraya geldik. Biz anneler bu savaşı durdurmalıyız."

100 ARAÇLIK KONVOY DURDURULDU

 Kendilerine Barış Anneleri İnsiyatifi ismini veren kadınları taşıyan yaklaşık 100 araçlık konvoy, Yüksekova'dan, Irak sınır bölgesindeki Şemdinli'ye gitmek istedi. Bugün sabah saatlerinde yola çıkan gurup, Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerindeki Haruna Jandarma Karakolu yakınlarında durduruldu. Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tamer Bilica, konvoyda bulunan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'na, Valilik talimatı olduğu için geçişlerine izin vermeyeceklerini söyledi. Milletvekili Esat Canan ise bir milletvekili ve belediye başkanının engellenmesinin yanlış olduğunu söyledi.