BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  GÜNCEL

Futbolsever turistler İngiltere'yi zengin etti

Geçen sezon Premier Lig maçlarını izleyen 750 bin yabancı turistin toplam 595 milyon sterlin harcama yaptıkları açıklandı.

Abone ol

Geçen sezon İngiltere'ye gelen yabancı turistlerden 750 bininin Premier League futbol maçlarına gittiği belirtildi.

Visit Britain (İngiltere'yi Ziyaret Edin) isimli turizm şirketinden yapılan açıklamada Premier Lig maçlarına giden turistlerin toplam 595 milyon sterlin gelir yarattıkları bildirildi.

Futbol maçlarında turistler tarafından kişi başına 776 sterlin harcama yapılırken en çok turiste ev sahipliği yapan stadyumlar Manchester United, Liverpool, ve Manchester City'ninkiler oldu.

Araştırma sonuçlarına göre İngiltere'yi ziyaret eden futbolsever turistler en çok İrlanda, Norveç ve Amerika Birleşik Devletleri'nden geldiler.

Bu üç ülkeyi sırasıyla Almanya, Hollanda, Japonya, Çin, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri izledi.

Chelsea ve Tottenham Hotspur turistler tarafından maçlarına gidilen diğer kulüpler olurken, Londra'daki Wembley stadyumu futbolseverler tarafından sıklıkla ziyaret edilen turistik mekânlardan biri oldu.

Visit Britain'ın araştırmasına göre, İngiliz stadyumlarının turist akınına uğradığı aylar Ocak ve Mart oldu.

Şirket adına konuşan Patricia Yates, Premier Lig'e transfer olan yabancı futbolcuları izlemek üzere oyuncuların ülkelerinden çok sayıda kişinin İngiltere'ye gelip futbol heyecanı yaşamak istediğini belirtti.

Araştırmanın bulgularına, İngiltere'ye giriş yapan turistlerle yapılmış anketler sonucunda ulaşıldı.