BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

 Kılıçdaroğlu'na sert Suriye çıkışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresinde CHP'yi sert sözlerle eleştirdi

Abone ol

“Türkiye, Ortadoğu'nun şamar oğlanı haline geldi" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na aynaya bakma çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, “Haritada Şam’ın yerini gösteremeyen biri dış politika dersi veremez” dedi.

Kritik toplantıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Pilotlarımız ne oldu? Ondan bir haber var mı?'' dedi. Onun dışında başka bir şey hemen hemen sormadı. Toplantıdan çıktı kendi hükümetinin eleştirisini yaptı. Böyle bir şey olur mu? Sen Suriye’nin Baas Partisi misin, Türkiye’nin CHP’si misin? Hala siyasetçi olamadı. En azından böyle milli bir meselede kendi ülkesinin yanında olmalıdır.' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da partisinin il kongresinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sınırlarımız söz konusu olduğunda tıpkı İstiklal Marşımızın emrettiği gibi kükremiş sel olur bendimizi çiğner aşarız. Bu milleti hala tanımayanlar varsa gelsinler Erzurum’u görsünler.

Biz tarihimizle olduğumuz kadar bugünümüzle geleceğimizle büyük bir devletiz. Kendi halkına zulmeden, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz.

böyle-karşiladilar.jpg

CHP EN AZINDAN MİLLİ MESELEDE KENDİ ÜLKESİNİN YANINDA OLSUN

Türkiye içindeki Esed sevdalılarına da açık açık seslenmek istiyorum. CHP Genel Başkanı’na Suriye konusunda eteğinizdeki taşları dökün dedik. Pazar günü düşürülen uçağımızla ilgili kendisini bilgilendirdik ve sorunuz varsa sorun dedik. Generallerimiz kendilerini bilgilendirdi. Dışişleri Bakanım diplomatik tüm çabaları anlattı. Tavsiyeleriniz varsa buyurun söyleyin dedik.

''Pilotlarımız ne oldu? Ondan bir haber var mı?'' dedi. Onun dışında başka bir şey hemen hemen sormadı. Toplantıdan çıktı kendi hükümetinin eleştirisini yaptı. Böyle bir şey olur mu? Sen Suriye’nin Baas Partisi misin, Türkiye’nin CHP’si misin? Hala siyasetçi olamadı. En azından böyle milli bir meselede kendi ülkesinin yanında olmalıdır.

ŞAMAR OĞLANI ARIYORSA AYNAYA BAKSIN

Suriye’ye üstü kapalı bir eleştiri yapıp ardından ancak diyerek kendi ülkesine şamar oğlanı benzetmesini yapamaz. Biz CHP Genel Başkanı’ndan dış politika dersi almayız. Şamar oğlanı arıyorsa aynaya baksın. CHP Genel Başkanı’nın Suriye, Mavi Marmara olayları karşısında tavırları en hafif tabiriyle pişkinliktir. Haritada Şam’ın yerini gösteremeyen biri dış politika dersi veremez.

Onların tavrı İsrail’in yanında yer almak bizim tavrımız da bu İsrail’in karşısında yer almak. Bugün de Baas rejimiyle CHP’yi yan yana koyuyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ HIYANET İÇİNDE

Biz düşürülen uçağımızla ilgili teyakkuz halindeyken terör örgütü alçakça saldırılarına devam etti. En son Siirt’te askerlerimizi pusuya düşürdüler. Aşağılamak hakaret etmek için söylemiyorum, terör örgütü büyük bir hıyanet içinde olduğunu en son bu saldırılarla şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ispat etmiştir.

Terör örgütü sadece Türkiye’ye değil, Kürt kardeşlerimize karşı da ihanet içinde olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur. Bunlar maşa, bunlar taşeron… Bunlarda esrar kaçakçılığı, insan ticareti, kara para aklama var.

Terör örgütünü destekleyen devletler bilsin, o maşa gün gelecek onların ellerini yakacak. Birliğimize yönelik saldırılara hep birlikte karşılık vereceğiz. Kimse bu topraklar üzerinde bir operasyon sevdasına düşmesin. Bu sevdaya düşenler boğulurlar. Bayrağımızda Türk, Kürt, Laz bu milletin her bir ferdinin kanı var. Özgürlükleri daha ileri standartlara ulaştıracağız. Hem Türkiye, hem Erzurum'u büyütmeye devam edeceğiz.