BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul rahat bir nefes alacak!

Köprü çalışmalarının giderek yoğunlaştığı şu günlerde İstanbul trafiğini rahatlatacak eski bir uygulama konuşulmaya başladı!

Abone ol

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerinde yürütülen bakım çalışması nedeniyle yoğunlaşan trafiğin rahatlatılması amacıyla “Balat-Hasköy” arasına taşınan eski Galata Köprüsü, 10 Temmuz'da araç trafiğine açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, FSM ile Haliç köprülerinde yapılacak bakım çalışmaları netleştiğinde, eski Galata Köprüsü'nün trafiğe açılması çalışmaları da hızlandırıldı.

Feshane-Sütlüce arasındaki eski Galata Köprüsü, bölümlere ayrıldıktan sonra römorkörlerle çekilerek, Balat-Hasköy arasına taşındı.

ESKİ GALATA KÖPRÜSÜ

Eski Galata Köprüsü, 1845'te Sultan Abdülmecid zamanında Bezm-i Alem Valide Sultan tarafından yaptırıldı.

1863, 1875 ve 1912 yıllarında yenilenen Galata Köprüsü, 16 Mayıs 1992'de çıkan yangının ardından onarılarak Balat-Hasköy arasına kuruldu.

Karaköy-Eminönü arasındaki eski köprü yerine ise modern bir köprü yapıldı.

Eski Galata Köprüsü, daha sonra Haliç'teki su ve canlı sirkülasyonunu engellediği gerekçesi ile parçalara ayrılarak Balat ve Hasköy'e çekildi.

Köprü 2009 yılında da Feshane-Sütlüce arasına kuruldu.

Köprünün ulaşıma açılmasıyla ilgili teknik kontrolleri yapıldı. Son bir teknik kontrolden daha geçirilecek köprünün, 10 Temmuz Salı günü araç trafiğine açılması planlanıyor.

Trafiğe kapalı olan Eski Galata Köprüsü üzerinde bir süredir sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleniyordu.