BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,86
ALTIN 2.430,06
HABER /  DÜNYA

Mursi'den tarihi yemin

Mısır'ın ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi Tahrir Meydanında tarihi bir konuşma yaptı...

Abone ol

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi Tahrir Meydanında büyük bir kalabalığa karşı yemin etti

İŞTE MURSİ'NİN TARİHİ YEMİNİ

Mursi sizlerin huzuruna çelik yelek giymeden geldim. Allahtan başkasından korkum yok. Bir nevi 'kefenimizi giyip de çıktık bu yola...

"SADECE ALLAH'TAN KORKUYORUM"

Tahrir Meydanına toplanan onbinlere konuşan Mursi kollarını iki yana açarak, "Hiçbir kurşundan korkmuyorum. Sadece Allah'tan korkup sizin icin çalışacağım. Sizin üzerinizdeki hiçbir gücü kabul etmiyorum, kabul etmeyeceğim." dedi

"ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM"

Mursi tarihi konuşmasında Cumhurbaşkanlığıı yetkilerinden asla vazgeçmeyeceğini ifade ederek yeni anayasa ile bu devrimi sürdüreceğiz. Dış ilişkilerimizde tamamen bağımsız olacağız. Bizi köleleştiren tüm anlaşmaları hangi güç ile olursa olsun yok sayacağız. Biz özgürüz.

Ey Mısır halkı Tahrir meydanı buluşma yerimiz. Şehidler Meydanı'nı asla terketmeyin..Kalbim hep sizinle...

Mursi konuşmasını selamla bitirdi.

HALKIN ARASINDA CUMA NAMAZI KILDI

Mısır’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Muhammed Mursi, bugün El Ezher camiinde halkın arasında karışarak Cuma namazı kıldı. Kahire polisi cami çevresinde güvenlik önlemleri alırken, halkın camiye girmesine izin verildi. Güvenlik önlemlerinin eski cumhurbaşkanları dönemindeki gibi olmadığı ve caddelerin tamamen kapatılmaması dikkat çekti.

El Ezher camiinde namaz kılan Mısırlı Muhammed Hasan, daha önce cumhurbaşkanı geldiği zaman camiye giremediklerini ifade etti. Hasan, “Daha önce namaza giremiyorduk. Yolları tamamen kapatıyorlardı. İnşallah böyle devam etsin.” dedi.

Başka bir Mısırlı Abdullah ise camide Mursi’ye selam söylemek istediğini ancak yetişemediğini aktardı.