BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Zana'dan zirve öncesi net mesaj!

Leyla Zana, eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın mezarı başındaki anma töreni sonrası konuştu...

Abone ol

Diyarbakır Bağımsız Miletvekili Leyla Zana, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde 24 Haziran 2007 günü kalp krizi geçirip, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren DEP eski milletvekili Orhan Doğan'ın memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki mezarı başındaki anma törenine katıldı.

KÜRTÇE SLOGANLAR ATILDI
Doğan'a mezarı başında duaların edilmesinin ardından Kürtçe "Şehitler ölmez", "Başkansız yaşam olmaz" sloganları altıldı.Milletvekili Leyla Zana, Orhan Doğan'ın yaşamı boyunca halkı için çalıştığını ve fikirlerini paylaşan hep barış için çaba sarf ettiğini söyledi.

"HİÇ BİR SAVAŞ SONSUZA KADAR DEVAM ETMEZ"
Orhan Doğan barış mesajları verdiğinde zaman zaman birilerinin onu anlamadığını ve hakkında konuştuklarını belirter Zana, "Her zaman barışa olan inancımız olmalı ve bu konuda da bilgili olmamız gerekiyor. Hiç bir savaş sonsuza kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır. Sen (Orhan Doğan) barış için çok çalıştın, arkadaşlarında halen bu yolda çalışmaya devam ediyor. Bütün zulümlere karşı sen her zaman dik duruşunu korudun. Sen çok iyi biliyorsun. Beynimiz, kalbimiz hep birlik ve beraberliğimiz için attı. Ne derlerse desinler, ne olursa olsun, bizim ruhumuz birlik ve beraberlikten yanadır. Bütün hizmetlerimiz halkımız içindir. Dost ve düşman herkes bilsinki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir. Barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. Belki bizim ömrümüz yetmez. Ne krallık tahtı, ne iktidarlar devamlı değillerdir. Ancak hizmet yapan hiç bir zaman unutulmayacak. Senin barışçı ruhun önünde her zaman saygıla eğiliyorum" dedi.

Leyla Zana ve beraberindekiler, Orhan Doğan'ın mezarına karanfiller bıraktıktan sonra ayrıldı.

ERDOĞAN, LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞECEK
Leyla Zana Hürriyet gazetesine vermiş olduğu röportajda Kürt sorununu Erdoğan'ın çözeceğine inandığını belirtmişti. Bu açıklamalar BDP'lilerin tepkisini çekerken, AK Parti kanadı Zana'nın bu açıklamasını memnuniyetle karşılanmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın, açıklamaları ile AKP'lilerin desteğini alan, BDP içinde de eleştirilen Zana ile görüşebileceğini açıklamasının ardından gözler bu görüşmenin yapılıp yapılmayacağına çevrilmişti. Görüşme bugün saat 15:00'da gerçekleşek.