BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

NASA kıskanç astronotu kovdu

NASA, "kıskanç aşık astronot" Lisa Nowak'ın astronotluk görevine son verdi. Kovulma gerelçesi ise şöyle;

Abone ol

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'dan yapılan yazılı açıklamada, aşık olduğu meslektaşı William Oefelein'i kıskanan ve Oefelein'in "fazla ilgilendiğini" düşündüğü kadını yaralayan Amerikalı kadın astronot Lisa Nowak'ın astronot olarak işine son verildiği, kararın yarından itibaren geçerlilik kazanacağı bildirildi.

NASA ile Amerikan Deniz Kuvvetleri arasında karşılıklı anlaşma sonucu Nowak'ın astronotluk görevine son verildiği belirtilen açıklamada, Nowak'ın askerlikten uzaklaştırılmayacağı kaydedildi. Olayın ardından tutuklanan evli ve 3 çocuk annesi olan 43 yaşındaki Nowak'ın cinayete teşebbüsle suçlanacağı açıklanmıştı.

1987'den beri ABD Deniz Kuvvetlerinin üyesi olan Nowak, 1996'dan itibaren 2 yıl Houston'daki uzay üssünde eğitim almış, daha sonra da Discovery uzay aracında görevlendirilerek, 4-17 Temmuz 2006 tarihleri arasında Uluslararası Uzay İstasyonuna gitmişti. Nowak'ın kıskançlık kriz geçirip Colleen Shepman adındaki kadına saldırmasından sonra NASA, uzaya gönderilecek tüm astronotların psikolojik ve tıbbi değerlendirilmelerinde uygulanan yöntemlerin yeniden gözden geçirilmesine karar vermişti.