BIST 10.263
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.410,49
HABER /  POLİTİKA

Namuslu yurttaş ENAYİ Mİ?

BBP lideri Yazıcıoğlu, Türkiye'de namusuyla çalışıp vergi ödeyenin "enayi" olarak görüldüğünü söyledi

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Türkiye'de namusuyla kazanan ve vergisini ödeyenlerin enayi olarak görüldüğünü'' öne sürdü.

Muhsin Yazıcıoğlu, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'i ziyarette yaptığı konuşmada, esnafın defterinin sürekli açık olduğunu ve kayıt dışı en küçük bir kazançlarının olmadığını savundu.

Yazıcıoğlu, ''Eline, beline, diline sadık, terazisi doğru, eli, kapısı ve gönlü açık olan esnafımızın içinde bulunduğu durumun görmezden gelindiğini kim saklayabilir. Türkiye'de namusuyla kazanan ve vergisini ödeyenler enayi olarak görülüyor'' dedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların dağ gibi büyüdüğünü ileri süren Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''İstanbul'da, Ankara'da tuzu kuru olanlara sesleniyorum. Anadolu'daki esnafın içinde bulunduğu durumu bilmeden konuşanlar, esnafın, çiftçinin neler yaşadığını görsün ve ondan sonra ekonomimiz iyi desin. Ülke ekonomisi öyle bir hale gelmiş ki, dışarıda biri hapşırsa hepimiz yatağa düşüyoruz. Böyle bir ortamda 'ekonomi iyi, kişi başına düşen milli gelir 5 bin 800 dolar' diyebilir miyiz?''