BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.431,31
HABER /  MEDYA

Mustafa Keser'in askerleri tırt çıktı

"Mustafa Keser'in askerleri? Maalesef onlar da tırt çıktı." diyen Salih Tuna'dan Gezicilere çarpıcı eleştiriler geldi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM  Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Gezi eylemlerinin en çarpıcı sloganlarından "Mustafa Keser'in askerleriyiz"e gönderme yaptığı yazısında eylemlere katılan bileşenleri eleştirdi.

Gezicilerin Mısır için ayağa kalkması yönündeki çağrıları hatırlatan Salih Tuna, İşçi Partisi, TGB gibi ulusalcı-şoven yapılardan zaten bir beklentilerinin olmadığını ama Mustafa Keser'in askerlerinin de hayal kırıklığı yarattığını yazdı. "'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diyenler hadi böyle, ya 'Mustafa Keser'in askerleri? Maalesef onlar da tırt çıktı." diyen Tuna, Gezi'ye katılan çevrelerin Mısır darbesi ve ODTÜ olaylarındaki tutumunu eleştirdi.

İşte Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

Bir kısım şaşkaloz Geziciler de darbeye karşı çıkmak şöyle dursun, 28 Şubat postmodern darbesinin en büyük mağduru başörtülü öğrencilere ODTÜ'de posta koyuyor!

Bunu da 'direniş' zannediyorlar!

Kızım sen kafandaki zifiri karanlığı matine-suare merdiven boyayarak aydınlatamazsın.

Ötekileştirmeyeceksin; 'kültürel ırkçılık' yapmayacaksın; zalimin değil her daim mazlumun yanında olacaksın.

Hüzünleri de asla yarıştırmayacaksın; Mısır'da şehid edilen Esma'nın da yanında olacaksın, alçakça linç edilen Ali İsmail'in de! Neyse...

'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diyenler hadi böyle, ya 'Mustafa Keser'in askerleri?

Maalesef onlar da tırt çıktı.

Doğrusu bu ya, o alçak darbeye karşı net tavır koyacağını umduklarımız bile darbeciler yerine darbe mağdurunu, yani seçilmiş lideri eleştirmeyi öncelediler.

Mursi'nin hataları faslına öyle gömüldüler ki darbeye adamakıllı karşı çıkmaya fırsat bulamadılar.

Yazık, çok yazık...